Review: Skotti Grill bbq

In deze review test ik een draagbare en volledig demonteerbare barbecue, de Skotti Grill! Een tijdje terug heb ik een ander model getest, de QuickFix bbq. Beide bbq’s maken gebruik van een uit rvs panelen bestaand ontwerp wat je zelf in en uit elkaar kunt halen.

Dit zorgt dan weer voor een hoge mate van draagbaarheid en een een klein pakket om mee te nemen. Het grootste verschil is dat de Skotti Grill geschikt is om met houtskool te barbecuen én op gas!

De SkottiGrill, de perfecte bbq voor onderweg. Werkt op zowel gas, houtskool, briketten of hout
De ultra draagbare gas bbq, de Skotti Grill!

Looks en eerste indruk

De Skotti Grill bestaat uit 9 losse onderdelen, deze zijn zonder gereedschap snel en simpel in elkaar te zetten. De eerste keer is het wel handig om even de duidelijke handleiding erbij te houden, maar na 2 keer spreekt het allemaal voor zich. Na het in elkaar zetten staat de Skotti Grill stabiel en stevig. Alle onderdelen passen perfect en blijven ook tijdens het bbq’en strak in elkaar zitten.

Alle onderdelen zijn uit rvs gemaakt en hierdoor heeft deze bbq een strakke en moderne uitstraling. Geen zorgen dus over verf of roest én alle onderdelen (behalve de gasbuis) kunnen in de vaatwasser!

Formaat en afmetingen

De Skotti Grill is leverbaar is twee versies, de standaard versie welke ik in deze review bespreek en de ‘Max’ versie.

In elkaar gezet zijn de afmetingen van de Skotti Grill:

  • Skotti Grill: 33,6 x 21,9 x 17,6 cm (LxBxH)
  • Rooster: 30,4 x 21 cm
  • Totaal gewicht: 3,3 kilo
  • Gedemonteerde afmetingen (in bijgeleverde draagtas: 45 x 30 x 3,5 cm
Alle onderdelen van de SkottiGrill zijn gemaakt van Rvs en zijn gemakkelijk mee te nemen in de bijgeleverde draagtas
De draagtas en alle onderdelen van de Skotti Grill

Op de Skotti Grill barbecuen

Barbecuen op de Skotti Grill is een waar genot, het begint al bij het aansteken. Je draait de gaskraan open, wacht even tot het gas in de bbq is gekomen en steek hem aan. Klaar!

Dankzij de regelbare gastoevoer kun je zonder problemen de temperatuur controleren of aanpassen. Het is wel verstandig om hem zo waterpas mogelijk neer te zetten, je merkt dat als hij schuin staat de warmte ook naar 1 kant verdwijnt met als gevolg afwijkende temperatuur op je rooster.

Steek de SkottiGrill simpelweg aan met een aansteker
Het aansteken van de Skotti Grill gaat snel en makkelijk

Op de Skotti Grill kun je van alles klaarmaken, van kiphaasjes, vis (Tonijnsteak), hamburgers, tot een heerlijke Steak, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het erop klaar maken.

Conclusie

Er zijn meerdere draagbare bbq’s, er zijn vergelijkbare modellen als de Skotti Grill welke helemaal uit elkaar te halen zijn (zie review van de de QuickFix bbq). Maar de Skotti Grill is momenteel de enige die je de keuze geeft tussen barbecuen op houtkool/briketten/hout óf op gas! En dat maakt het een uiterst handige veelzijdige draagbare bbq. Als je veel in de natuur verblijft, hiking tochten maakt of gewoon voor op de camping dan is de Skotti Grill perfect voor je!

De SkottiGrill met optioneel deksel, de 'Cap'
De Skotti Grill met optioneel deksel, de ‘Cap’

Het uitgebreide assortiment aan accessoires wat Skotti Grill beschikbaar heeft maakt hem nog breder toepasbaar, er is een deksel beschikbaar zodat je gerechten kunt roken of langzaam garen. Diverse rvs pannen met deksel een plancha en zelfs een speciale spatel, alles ontworpen voor maximale draagbaarheid en gemak voor onderweg.

Op het moment van schrijven is de Skotti Grill via de website van de fabrikant te koop voor € 179,00 www.skottigrill.eu.

Meer reviews

Kijk voor meer reviews op flameonbbq.nl/reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *