Review: QuickFix BBQ

Heerlijk, mooi weer, dus in de tuin gezellig de BBQ aansteken en heerlijke gerechten bereiden voor het gezin of vrienden. Maar wat als je op vakantie bent of een dagje erop uit bent gegaan? Je favoriete BBQ is niet altijd ideaal om mee te nemen, te groot, te onhandig of te zwaar (mijn Yakiniku Kamado weegt ongeveer 80 kilo). Misschien is de QuickFix BBQ dan een optie, in deze review ga ik kijken hoe hij zich houdt.

QuickFix BBQ, volledig  van RVS gemaakte draagbare bbq
De QuickFix camping bbq

Looks en eerste indruk

De eerste indruk, direct valt op dat dit een doordacht ontwerp is. De QuickFix bestaat uit 6 losse rvs panelen welke zonder gereedschap of handleiding simpel in elkaar zijn te zetten. Na het in elkaar zetten (getimed: binnen 1 minuut) staat hij stevig en stabiel, geen flex of wiebel bij deze bbq. Indrukwekkend dat het zonder schroeven/klemmen of scharnierpunten zo solide aanvoelt.

Doordat alle panelen uit rvs zijn gemaakt ziet hij er gelikt en modern uit. Ook geen zorgen over afbladderende verf of roestende onderdelen én alle onderdelen kunnen in de vaatwasser!

Formaat en afmetingen

De QuickFix is leverbaar in meerdere uitvoeringen, welke op de website van QuickFix www.quickfix-bbq.nl vinden zijn.

Update: het assortiment is uitgebreid en inmiddels zijn er ook XL en Professional uitvoeringen van de QuickFix bbq verkrijgbaar via www.quickfix-bbq.nl.

Voor de liefhebbers hieronder de specificaties en afmetingen:

  • QuickFix bbq: lengte 26,5 cm, breedte 21,6, hoogte 17 cm (opgebouwd);
  • Rooster: lengte 24 cm, breedte 19 cm;
  • Materiaal: 304 rvs (dikte 2 mm)

BBQ-en op de QuickFix

Doordat draagbaarheid 1 van de belangrijkste punten is bij deze bbq lever je logischerwijs in op een aantal punten. Verwacht niet dat je op deze bbq een mooie Tomahawk steak kunt bereiden, daar is het rooster simpel te klein voor. Maar voor worstjes, saté of natuurlijk hamburgers is hij meer dan geschikt.

Ik heb de QuickFix getest door 2 zelfgemaakte hamburgers van een redelijk formaat (+/- 12 centimeter) op te bereiden. De burgers gekruid met wat Ketjap Manis, Ketchup, Oregano, Knoflook en beetje zout en peper.

Zelfgemaakte hamburgers, diameter +/- 12 centimeter

Daarna de bbq gevuld met een kleine hoeveelheid briketten en aangestoken met twee ‘wokkels‘. Na een minuut of 15 waren alle briketten al mooi roodgloeiend, voordeel van het ontwerp is dat er voldoende zuurstof van alle kanten bij de briketten kan komen via de verschillende luchtsleuven. Ook handig is dat het rooster iets verdiept ligt, hierdoor wordt voorkomen dat je vlees van de bbq afrolt mocht de ondergrond niet helemaal waterpas zijn of als je het vlees gaat draaien.

Ook leuk, de QuickFix kan gepersonaliseerd worden

De bbq komt goed op temperatuur en de warmte wordt gelijkmatig verdeeld. Let er wel op dat de hele bbq warm wordt! Zet hem dus niet zomaar op je tuintafel of mooie tegels. Ik heb de bewaardoos gebruikt als onderzetter, hierdoor voorkom je schade en viezigheid aan je spullen.

Na ongeveer 20 minuten en twee keer draaien waren de hamburgers op de gewenste kerntemperatuur van 58 graden. Nog even paar minuten met een plakje cheddar cheese erop laten liggen en het was alweer tijd om de hamburger mee naar binnen te nemen voor een mooie lunch.

Conclusie QuickFix BBQ

De QuickFix BBQ is een handige draagbare bbq, ideaal voor onderweg of op de camping. Doordat hij helemaal is gemaakt van rvs hoef je je geen zorgen te maken over de duurzaamheid. Het grootste voordeel is de slimme constructie waardoor hij uit maar 6 onderdelen bestaat die heel snel in en uit elkaar te halen zijn en het geheel ultra draagbaar maakt.

Er waren wel een aantal randjes aan de bbq welke wat scherp waren, ik heb hier over contact gehad met de leverancier en dit is iets wat aangepast gaat worden. Het was niet zo erg dat je jezelf eraan kunt verwonden maar wel iets wat opviel. Dit was blijkbaar een resultaat van het lasersnijden van de panelen en zal in het vervolg niet meer voorkomen.

Op het moment van publicatie is de QuickFix bbq voor € 54,95 te bestellen via: www.quickfix-bbq.nl.

Meer reviews

Kijk voor meer reviews op flameonbbq.nl/reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *