MOINK balls bbq recept

MOINKballs, een klassieker en een gerecht wat je als bbq enthousiasteling zeker een keer gemaakt moet hebben.

Als je deze smaakvolle balletjes nog niet kent wordt het hoog tijd! Gekruid rundergehakt met kaas, omwikkeld met spek of bacon en bestreken met een heerlijke glaze. De perfecte borrelhap of bij de hoofdmaaltijd. Op deze pagina mijn MOINK balls bbq recept klaargemaakt op de Yakiniku Kamado, genoeg voor ongeveer 15 personen (4 stuks pp).

MOINKballs bbq recept, gekruid rundergehakt met kaas en omwikkeld met ontbijtspek. Op de foto een stapel MOINKballen bestrooid met wat bieslook en twee bamboe prikkers erin.
MOINK balls bbq recept

De naam MOINK balls, komt van de samentrekking van geluiden die de koe en het varken maken (‘Moo’ en ‘Oink’). Deze dieren leveren de hoofd ingrediënten waaruit de balletjes bestaan namelijk rundvlees en bacon.

MOINK balls bbq reccept

MOINK balls bbq reccept

Recipe by Patrick

Een heerlijke smaakvolle snack voor bij de borrel of de hoofdmaaltijd, MOINK balls.

5.0 from 2 votes
Servings

16

servings
Prep time

1

hour 

15

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 2 kilo rundergehakt

  • 2 zakjes geraspte Cheddar kaas

  • 2 eieren

  • 120 gram paneermeel

  • 4 eetlepels knoflook

  • Halve theelepel zout

  • 2 theelepels peper

  • 2 theelepels oregano

  • 2 theelepels peterselie

  • 150 milliliter ketchup

  • 65 plakjes ontbijtspek

  • Bbq saus

  • Dry-rub

  • Honing

  • Sojasaus

Bereiding

  • Voeg in een grote kom het rundergehakt met de Cheddar, eieren, paneermeel, knoflook, oregano, peterselie, zout, peper en ketchup samen en meng alles goed door elkaar;
  • Maak nu balletjes van 30/35 gram zwaar en rol deze door de dry-rub (ik heb Angus & Oink Sweet Bones and Bacon rub gebruikt);MOINKBalls bbq recept
  • Omwikkel ieder balletje met een plakje ontbijtspek, probeer ze helemaal in te pakken zodat straks op de bbq het gehakt niet uitdroogt;
  • Breng de bbq naar een temperatuur van 110/120 graden indirect met een stukje appel rookhout en plaats de MOINK balls op het rooster;
  • Na een uurtje smeer je de bovenkant in met een mix van bbq saus, honing en sojasaus (gebruik voor de glaze een verhouding 3-2-1);
  • Draai ze 20 minuten later om en smeer de andere kant ook in. De MOINK balls zijn klaar als ze een kerntemperatuur hebben rond de 65 graden.MOINKBalls op de kamado bbq

Eet smakelijk! Is dit recept voor MOINK balls je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *