Gevulde Ciabatta met bbq kip en mozzarella

Makkelijk en heerlijk recept voor een gevulde Ciabatta van de barbecue. Met Pesto, gekruide kippendijen, Mozzarella en tomaten

In dit recept gaan we een gevuld brood op de bbq bereiden, ik gebruik een Ciabatta brood maar je kunt dit uiteraard vervangen voor bijvoorbeeld een stokbrood of Turks brood.

Een Ciabatta van de bbq gevuld met gegrilde kip, tomaat en mozzarella
Ciabatta van de bbq gevuld met gegrilde kip, tomaat en mozzarella

Het mooie van dit recept is dat je het eindeloos kunt variëren, gebruik een stokbrood, in plaats van Mozzarella kun je Cheddar gebruiken of in plaats van tomaat doe je er paprika in. Leef je uit en laat je fantasie de vrije loop!

De kippendijen bereiden we eerst indirect en grillen we vervolgens af boven de kolen voor een krokant korstje.

Gevuld brood op de bbq

Gevuld brood op de bbq

Recipe by Patrick

Ciabatta van de bbq gevuld met gegrilde kip, tomaat en mozzarella

4.0 from 1 vote
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

35

minutes

Ingrediënten

  • 1 Ciabatta afbakbrood

  • 400 gram Kippendijen

  • 1 Rode ui

  • 125 gram Mozzarella

  • 1 Tomaat

  • 2 theelepels Groene Pesto

  • 70 gram Tomatenpuree (klein blikje)

  • 2 teentjes Knoflook

Bereiding

  • Kruid de kippendijen rondom met je favoriete rub en leg ze vervolgens afgedekt in de koelkast voor een uurtje zodat de smaken in de kip kunnen trekken;
  • Breng ondertussen de bbq naar 180 graden, indirecte hitte, en laat de kippendijen garen tot 67 graden kerntemperatuur. Verplaats de kippendijen nu direct boven de kolen en geef ze een krokante buitenkant. Bij 72 graden interne temperatuur zijn ze klaar;Kippendijen van de bbq
  • Snipper de helft van de ui en de knoflook fijn en hak de tomaat in kleine blokjes. Bak eerst de ui glazig en een pan en voeg vervolgens de knoflook en de blokjes tomaat erbij. Als laatste laat je het blikje puree mee opwarmen;
  • Snij nu de gegrilde kippendijen in reepjes en vermeng met de rest in de pan;
  • Snij de bovenkant van het Ciabatta brood en hol deze voorzichtig uit. Zorg ervoor dat je genoeg aan de randen laat zitten zodat het brood stevig blijft;
  • Besmeer de binnenkant van de Ciabatta met de Pesto en doe nu voorzichtig de inhoud van de pan in het brood;
  • Snij de Mozzarella in stukken en verdeel over het brood, snij de rest van de rode ui in ringen en leg er ook bovenop, strooi als laatst nog wat geraspte kaas erover;
  • Plaats de Ciabatta nu voorzichtig op het indirecte deel van de bbq en laat 15-20 minuten afbakken.Gevulde Ciabatta op de bbq
Ciabatta gevuld met kippendijen en Mozzarella
Ciabatta gevuld met kippendijen en Mozzarella

Eet smakelijk! Is dit recept voor Gevuld brood op de bbq je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *