Sous Vide Flank Steak van de bbq

Flank Steak heeft een mooi stevige structuur, let er wel op bij het serveren dat je het vlees dwars op de 'draad' snijdt. Dan zijn de vezels van het vlees kort en is je Flank Steak extra mals.

In dit recept voor Flank Steak combineer ik het gemak van Sous Vide met de heerlijke smaak van de barbecue. Je wilt voor deze bereiding goede kwaliteit vlees gebruiken met een mooie vetmarmering. Ik heb gekozen voor ‘Australische Black Angus Flank Steak’ van runderen welke minimaal 120 dagen graanvoedering hebben gehad.

Sous Vide Flank Steak van de bbq met een heerlijke Salsa Verde saus
Sous Vide Flank Steak van de barbecue

Flank Steak komt zoals de naam al aangeeft uit de flank, vlakbij de achterpoot van de koe. Het vlees heeft een mooie stevige structuur wat zich perfect leent voor ‘Low & slow’ bereiden. Flank steak is van zichzelf heerlijk smaakvol en heeft behalve wat zout en peper weinig nodig. Maar je kunt met een fris/zure saus, in dit recept Salsa Verde, de smaak nog meer omhoog halen!

Sous Vide Flank Steak van de bbq

Recipe by Patrick
0.0 from 0 votes
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

1

hour 

35

minutes

Ingrediënten

  • 1 kilo Flank Steak (Black Angus)

  • Versgemalen (zee)zout

  • Versgemalen Peper

  • 2 eetlepels Olijfolie (extra vierge)

  • Verse Peterselie

  • Verse Basilicum

  • 2 theelepels Kappertjes

  • 2 stuks Ansjovis (blikje in olie)

  • 1 stuks Sjalot

  • 1 teen Knoflook

  • Sap van halve Citroen

  • Halve theelepel milde mosterd

Bereiding SOUS VIDE

  • Dep de Flank Steak goed droog met keukenpapier en controleer het vlees op losse stukjes of stukken hard wit vet (zacht vet laat je zitten dit geeft extra smaak aan je vlees);
  • Kruid de Flank Steak aan beide zijden ruim met versgemalen Zout en Peper;
    Bestrooi de Flank Steak met versgemalen Zout en Peper
  • Plaats de Flank Steak in een Sous Vide zak en warm het water op naar een temperatuur van 52 graden, stel de timer in op 90 minuten;
  • Haal na 90 minuten de Flank Steak uit de Sous Vide zak en dep goed droog, hoe droger hoe makkelijker je straks op de bbq een krokant korstje krijgt.
  • SALSA VERDE
  • Pluk een grote hand vol met blaadjes van de Basilicum en de Peterselie en doe dit in een bakje of kommetje;
  • Voeg daar de knoflook, kappertjes, mosterd, ansjovis, sjalot, olijfolie en citroen sap bij en pureer dit grof met een blender. Je kunt het ook helemaal fijn maken met de blender maar het komt de smaak ten goede als je bij het eten de structuur van de ingrediënten proeft;
  • Je kunt de Salsa Verder prima een dag van te voren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.
  • BEREiDING OP DE BARBECUE
  • Steek je barbecue aan en breng naar 250 graden;
  • Als je deze hebt, plaats dan een Teppanyaki plaat in je bbq en laat deze goed warm worden. Heb je deze niet gebruik dan een gietijzeren rooster of pan;
  • De Flank Steak is dankzij de Sous Vide al door en door gaar op 52 graden, het enige wat je nu nog moet doen is hem voorzien van een krokant korstje. Dit komt de smaak ten goede en ziet er visueel ook veel beter uit;
  • Voorzie de Flank Steak in ongeveer 2/3 minuten per kant van een mooi krokant korstje.
Sous Vide Flank Steak van de barbecue met een heerlijke verse Salsa Verde saus
Sous Vide Flank Steak van de barbecue met verse Salsa Verde

Eet smakelijk! Is dit recept voor Sous Vide Flank Steak van de bbq je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

2 reacties

  1. Heb je de steak na het sous vide nog laten afkoelen? In de koelkast bijvoorbeeld voordat je hem de bbq op doet.

    En heb je nog iets met het sap in de zak na de sous vide gedaan?

    • Je kunt hem laten afkoelen, dan duurt het alleen uiteraard langer voordat je op de gewenste kerntemperatuur bent. In dit recept heb ik de vleessappen niet gebruikt, in andere recepten gebruik ik het soms in de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *