Gemarineerde bbq kipfilet

Een makkelijk recept voor gemarineerde kipfilet van de bbq. Door mij ‘Scored Chicken filets’ genaamd, dit vanwege het kruislings insnijden van de filets. Het op deze manier insnijden van de kipfilets zorgt voor een extra groot oppervlak om de marinade in te laten trekken.

Een makkelijk recept voor gemarineerde kipfilet van de bbq
Gemarineerde kipfilet van de bbq
Gemarineerde bbq kipfilet

Gemarineerde bbq kipfilet

Recipe by Patrick

Heerlijk malse gemarineerde bbq kipfilet met zelfgemaakte satésaus.

0.0 from 0 votes
Servings

4

servings
Prep time

4

hours 

20

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 4 kipfilets

  • 4 eetlepels sojasaus

  • 100 milliliter oestersaus

  • 4 tenen knoflook

  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker

  • 1 rode peper

  • Gefrituurde uitjes

  • Bieslook

  • INGREDIENTEN VOOR DE SATÉSAUS
  • 2 eetlepels sojasaus

  • Sambal (naar smaak)

  • 250 milliliter kokosmelk

  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

  • 5 eetlepels pindakaas

VOORBereiding

  • Vermeng de sojasaus, oestersaus, geperste knoflook en basterdsuiker in kom goed door elkaar;
  • Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de peper nu fijn en voeg bij de rest van de ingrediënten in de kom;
  • Je gaat nu de bovenkant van de kipfilets kruislings insnijden, dit doe je zodat de smaak van de marinade in een groter oppervlak kan trekken;
  • Leg de kipfilets nu in de kom met de ingesneden kant naar beneden, dek af met wat folie en plaats voor 4 uur in de koelkast.
    Scored chicken filet
  • SATÉSAUS MAKEN
  • Doe de sojasaus, basterdsuiker en de kokosmelk in een pannetje en warm dit op tot de suiker is opgelost;
  • Daarna ga je lepel voor lepel de pindakaas toevoegen tot deze helemaal oplost in de saus;
  • Als laatste doe je naar smaak sambal bij de saus. Hou de saus nu warm tot het tijd is om te serveren (blijf regelmatig roeren).
  • BEREIDING OP DE BBQ
  • Breng de bbq nu naar een temperatuur van 175/180 graden indirect en leg wat rookhout snippers op de kolen;
  • Rijg nu 2 kipfilets aan twee spiezen zodat je ze makkelijk kunt draaien, leg ze als eerst met de onderkant op het rooster;
  • Als de kerntemperatuur van de kipfilets 60 graden is smeer je ze in met je favoriete bbq saus en draai je ze daarna om;
  • Gril ze nu af tot de kerntemperatuur 70 graden is en smeer ook de bovenzijde in met bbq saus;
  • Verwijder nu de spiezen, giet er wat satésaus overheen, strooi als laatste gefrituurde uitjes en bieslook erop.
    Gemarineerde kipfilet van de bbq met satésaus, gefrituurde uitjes en biesloook

Eet smakelijk! Is dit recept voor gemarineerde kipfilet je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *