Gevulde worst van de bbq – Bootje worst

Een Sausage boat, of zoals ik het noem een Bootje worst. Verse worst gevuld met kaas en omwikkeld met Bacon bereid op de barbecue.

Snel, makkelijk om te maken maar oh,oh,oh zó lekker!! In dit recept deel ik mijn manier om Gevulde worst van de bbq – ‘Bootje worst‘ te maken. Nee je leest het goed, het is geen broodje worst, maar een Bootje worst. Een heerlijke verse worst gevuld met roomkaas, geraspte kaas, Jalapeño pepers en kruiden.

Recept voor een heerlijk Bootje worst. Nee je leest het goed, geen broodje worst maar een Bootje worst!
Gevulde worst van de bbq – Bootje worst

Je kunt in dit recept variëren zoveel als je wilt, ik heb verse worst van de slager gebruikt. Maar chorizo, varkens- of runderworst kan natuurlijk allemaal. Zolang je maar geen voor gegaarde bbq worsten gebruikt. Voor een gezondere versie kun je magere worst gebruiken en roomkaas light!

Gevulde worst van de bbq – Bootje worst

Recipe by Patrick
5.0 from 5 votes
Servings

3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

1

hour 

Ingrediënten

  • 3 stuks Verse worst

  • 2 stuks Groene Jalapeño pepers

  • 3 eetlepels Roomkaas

  • 1 zakje Geraspte TexMex kaas

  • 1 pakje Bacon (ongeveer 2 repen per worst)

  • Je favoriete bbq saus

  • Bieslook en gefrituurde uitjes (optioneel)

VOORBereiding

  • Snij de verse worst in de lengte in, let op je snijdt de worst niet helemaal door. Aan de boven- onderkant hou je een stuk dicht én je maakt van de worst een ‘bootje’ welke gevuld gaat worden;
  • Mix in een kom de roomkaas met de helft van het zakje TexMex en de fijngesneden Jalapeño;
  • Bestrooi de binnenkant van je ‘bootje’ met je favoriete dry rub en vul tot aan de rand met het room/kaas/Jalapeño mengsel;
  • Wikkel de worst nu rondom in twee plakjes bacon;
    Gevulde worst van de bbq - Bootje worst
  • BEREIDING
  • Breng je barbecue naar 180/200 graden en zorg voor een indirect deel;
  • Leg de worsten op de barbecue en laat ze liggen tot ze gaar zijn en de bacon knapperig is;
  • Gevulde bbq worst - Sausage boat
  • Bestrijk de worsten 5 minuten voor de gaar zijn met je favoriete bbq saus en laat de saus karameliseren. Net voor het eraf halen strooi je het restant van de geraspte TexMex kaas over de worsten;
  • Serveer de Bootjes worst / Sausage boats met wat verse bieslook en gefrituurde uitjes.
Gevulde worst met kaas en bacon van de bbq
Gevulde worst met kaas en bacon van de bbq

Eet smakelijk! Is dit recept voor een Bootje worst van de bbq je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *