Review: Grill Master Gloves

Als je net begint met bbq-en begin je uiteraard met de aanschaf van een bbq, vervolgens een tang, spatel en voor je het realiseert heb je een uitgebreide collectie aan accessoires. Toch horen bbq handschoenen vaak niet bij de eerste aanschaf, terwijl ze toch erg handig zijn en je belangrijkste gereedschap (je handen) beschermen!

Ook ik begon met de ovenhandschoenen welke mijn vrouw in de keuken gebruikte, maar als snel kwam ik erachter dat deze niet voldeden. Even snel het bbq rooster optillen om rookhout toe te voegen, de kolen herschikken voor direct/indirect bbq-en of simpelweg de hitte op mijn onderarmen, nee goed gereedschap is het halve werk! Daarom deze review van de Grill Master Gloves.

The Original Grill Master Gloves, op de achtergrond de verpakking met een bruine basiskleur en oranje vlammen
The original Grill Master Gloves

Looks en eerste indruk

De Grill Master Gloves bbq handschoenen worden geleverd in een plastic verpakking welke hersluitbaar is, ideaal om je handschoenen na gebruik droog in op te bergen. De handschoenen zijn aan beide zijden identiek, je kunt dus blind een handschoen pakken en hoeft niet langer te kijken welke aan je linker/rechterhand moet. Over het gehele handoppervlak zitten verder siliconen puntjes welke je grip geven.

Het materiaal is strak geweven en netjes afgewerkt zonder losse draadjes. Ze komen in ‘one size fits all’, en een snelle ronde bevestigde dat vrijwel iedereen de gloves prima past.

Materiaal en hittebestendigheid

De Grill Master Gloves zijn gemaakt van Aramid. Aramid is een zeer sterk & hitte bestendig materiaal dat onder de Kevlar familie valt. Kevlar ken je waarschijnlijk als het materiaal waar kogelwerende vesten van gemaakt zijn.

Door het gebruik van Aramid zijn de gloves niet alleen zeer hittebestendig maar kun je er zelfs met een mes niet doorkomen.

Ik gebruikte al een tijdje een goedkoop setje bbq handschoenen, alleen had ik bij aanschaf niet gelet op de maximale temperatuur welke deze aankonden. Dat was dus slechts 250 graden, met als resultaat een verbrande handschoen en pijnlijke vingers

Merkloze bbq handschoenen, goedkoop is duurkoop!
Merkloze bbq handschoenen, goedkoop is duurkoop!

De Grill Master Gloves hebben echter een ongelofelijke hittebestendigheid van maximaal 800 graden!! Dit lijkt misschien wat overdreven, want zelfs bij pizza maken komt mijn bbq niet hoger als 350 graden, maar het zorgt er wel voor dat je veel langer je rooster of heat deflector kunt beethouden. Maar ook op je gemak je kolen herschikken of rookhout toevoegen gaat prima.

Grill Master Gloves heeft een handig overzicht gemaakt waarop je precies kunt zien hoe lang je onderdelen bij welke temperatuur kunt beethouden:

  • 800 graden – 7/10 seconden
  • 500 graden – 12/15 seconden
  • 350 graden – 16/18 seconden
  • 250 graden – 21/23 seconden

Conclusie

The original Grill Master Gloves doen wat ze beloven, ze beschermen je handen tegen hoge temperaturen. Niet alleen bij het bbq-en maar ook een hete ovenschaal uit de oven halen gaat uitstekend. De handschoenen passen uitstekend en zelfs mijn Apple Watch wordt dankzij de extra lange sleeves beschermd.

Ten tijde van deze publicatie gebruik ik de Grill Master Gloves nu 4 weken op mijn Yakiniku Kamado waarbij ik ze zeker drie keer per week heb gebruikt, er is nog geen enkele slijtage of beschadiging te zien. Ook na een rondje in de wasmachine zijn ze nog in perfecte staat. Ik kan daarom ook niet anders als concluderen dat ze hun waarde meer als bewezen hebben!

De Grill Master Gloves, officieel goedgekeurd #ThumbsUp
Officieel goedgekeurd #ThumbsUp

The original Grill Master Gloves bbq handschoenen zijn verkrijgbaar via diverse webshops of via de officiële website www.grillmastergloves.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.