Review: Boretti draadloze One Minute Lighter

Een draadloze One Minute Lighter van Boretti. Steek snel en gemakkelijk je houtskool aan. Geen snoeren of stopcontact nodig!

Wie kent ze niet, de One Minute Lighters! Er zijn veel verschillende merken die deze handige elektrische houtskool starters aanbieden. Je steekt je houtskool er in slechts minuten mee aan, gemakkelijk en zonder gedoe…. Tenminste, je moet wel een stopcontact in de buurt hebben, of een verlengsnoer ergens vandaan halen, aansluiten, uitrollen en dan kun je starten! Het is wel duidelijk, One Minute Lighters zijn handig maar je blijft afhankelijk van een stroompunt (lees hier hoe je hem gebruikt).

De Boretti draadloze ‘Charcoal starter’, een One Minute Lighter met een accu

Looks & eerste indruk

De vormgeving is mooi uitgevoerd in de bekende Boretti kleurstelling, grijs met gele accenten en aluminium. Maar verder lijkt dit op het eerste gezicht een One Minute Lighter als vele anderen, behalve dat op de plek waar normaal gesproken het snoer met stekker zit je nu een oplaadbare accu hebt.

Ideaal!! Alle voordelen van het supersnel aansteken van je houtskool in de barbecue, zonder de nadelen van het gebonden zijn aan een stopcontact!

Afmetingen & specificaties

 • 20V Lithium-Ion accu (4000mAh)
 • Gewicht zonder accu – 688 gram
 • Gewicht met accu – 1,3 kilo
 • Lengte – 48 centimeter
 • Maximale temperatuur – 550 graden
 • Oplaadstation (bijgeleverd) – 70W, 2.4A

Hoe werkt de Boretti draadloze One Minute Lighter

De drie standen op de draadloze bbq aansteker
Stand 0 is uit. Stand 1 is lucht blazen. Stand 2 is warme lucht van 550 graden

Het aansteken van houtskool gaat snel en werkt heel simpel. Er zitten twee standen op de aansteker om het houtskool mee aan te steken. Hieronder stap voor stap hoe het werkt:

 • Druk de knop in op stand 2 en zet de voorkant van de bbq aansteker op een stuk houtskool;
 • Wacht een seconde of 10 en je zult de eerste vonken zien verschijnen;
 • Hou de aansteker nog steeds op dezelfde plek voor nog eens 30 seconden;
 • Haal nu de voorkant van de aansteker een centimeter of 5 naar achteren en zet de knop nu op standje 1. Hiermee zet je alleen de ventilator aan;
 • Het houtskool gaat nu roodgloeiend worden en je zult wat meer vonken zien verschijnen;
 • Laat de aansteker dan nog 20 tot 25 seconden blazen om verzekerd te zijn van een goede ontbranding.

Thats it, meer is er niet voor nodig om je houtskool snel en gemakkelijk met de Boretti draadloze One Minute Lighter aan te maken! Naast houtskool in je barbecue kun je er ook briketten (duurt ietsjes langer) of je open haard zonder problemen mee aansteken.

Elektrische draadloze
barbecue aansteker op accu

Conclusie Boretti draadloze bbq aansteker

Het gebruik van een One Minute Lighter heeft veel voordelen. Uiteraard tijd, normaal gesproken ben je voor het aansteken van je barbecue makkelijk 10 tot 20 minuten kwijt. Maar hiermee ben je in een paar minuten klaar. Een ander voordeel is de rookontwikkeling, er ontstaat snel veel rook doordat er te weinig lucht bij je houtskool komt. Maar met een One Minute Lighter hoef je hier geen rekening mee te houden, de reden hiervoor is omdat je van bovenaf je houtskool aansteekt en er dus altijd voldoende zuurstof aanwezig is.

Al deze voordelen heb je ook bij de Boretti draadloze bbq aansteker, maar dan minus het grote nadeel van standaard bbq aanstekers: je bent volledig draadloos! Complete vrijheid en onafhankelijkheid van stopcontacten of verlengsnoeren. Het ultieme gebruiksgemak voor een betaalbare prijs.

De Boretti draadloze bbq aansteker is op het moment van schrijven via de website van Boretti (www.boretti.com) te koop voor € 179 maar online bij diverse webshops kun je hem al voor ruim onder de € 150 vinden.

Meer reviews

Kijk voor meer reviews op flameonbbq.nl/reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *