Op deze pagina wil ik een recept met je delen voor het maken van Pulled Pork van de barbecue. Je kunt het maken van Boston Butt zoals in dit recept, of van ‘Picnic‘ (deel van de schouder richting de poot) maar in Nederland wordt meestal de ‘Procureur‘ (een deel van de nek en schouder, plus een dikke vetlaag) gekozen.
Maar zoals gezegd maak ik in dit recept gebruik van de Boston Butt, dit komt uit het gedeelte van de nek en de bovenkant van de schouder en heeft een stuk bot erin. De Butt is vaak wat vetter qua samenstelling en blijft nog malser en sappiger!
Pulled Pork opwarmen
Wil je Pulled Pork 1 of 2 dagen later pas serveren? Volg dan alle stappen tot het mengen met de eindsaus. Als je de Boston Butt uit elkaar hebt getrokken, laat je dit afkoelen en zet je het (afgedekt) in de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Op de dag zelf breng je de barbecue dan naar 100 graden, voeg je de eindsaus toe, en laat je de Pulled Pork rustig een uurtje (af en toe husselen) opwarmen. Dan serveren op een broodje met wat koolsla en een toefje bbq saus!
Eet smakelijk! Is dit recept voor Pulled Pork van de bbq je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.
Kijk ook op Instagram
Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq