Bbq recepten

Bekijk hier een overzicht van de verschillende recepten die ik bereid heb

Sous Vide Flank Steak van de bbq

Sous Vide Flank Steak van de barbecue
Flank Steak heeft een mooi stevige structuur, let er wel op bij het serveren dat je het vlees dwars op de 'draad' snijdt. Dan zijn de vezels van het vlees kort en is je Flank Steak extra mals.
Lees meer

Gevulde varkenshaas van de bbq

Gevulde varkenshaas van de barbecue

Een heerlijk recept voor op de bbq, gevulde varkenshaas met appel, spek, walnoten, mascarpone en honing. Perfect voor de herfst, kerst of als je wilt ‘uitpakken’. Ik heb de varkenshaas online besteld bij www.themeatlovers.nl. Er zijn heel veel recepten voor…

Lees meer

Flat Iron Steak

Flat Iron Steak
Dit keer op de Yakiniku kamado een heerlijk stuk Flat iron steak, lokaal gefokt door slagerij Rietveld uit Bodegraven.
Lees meer

Chicken Pinwheels

Chicken Pinwheels van de bbq

Veel recepten voor het maken van Pinwheels maken gebruik van flank steak (ook wel bavette genoemd), maar in dit recept voor Chicken Pinwheels gebruiken we kipfilet. Net zo lekker maar een stuk betaalbaarder als flank steak! Voor twee personen heb…

Lees meer

Sparerib ‘Mcrib’ burger

Mac rib burger van de bbq
Voor het bereiden van mijn versie van de MacDonalds McRib heb ik de Iberico spareribs drie uur ingepakt in aluminiumfolie laten garen om ze daarna nog een uurtje indirect op de bbq af te grillen
Lees meer

Gemarineerde bbq kipfilet

Gemarineerde kipfilet van de bbq met satésaus, gefrituurde uitjes en biesloook

Een makkelijk recept voor gemarineerde kipfilet van de bbq. Door mij ‘Scored Chicken filets’ genaamd, dit vanwege het kruislings insnijden van de filets. Het op deze manier insnijden van de kipfilets zorgt voor een extra groot oppervlak om de marinade…

Lees meer

Shotgun Shells

Shotgun Shells van de kamado bbq
Een nieuwe klassieker voor op de bbq 'Shotgun Shells'. Cannelonni pasta gevuld met gehakt en Mozzarella, omwikkeld met bacon en belegd met Cheddar!
Lees meer

Licor 43 kipsaté

Licor 43 saté
Een heerlijke malse saté gemaakt van kippendijen, 24 uur gemarineerd in Licor 43 (Licor Cuarenta y Tres) voor een fantastische smaak!
Lees meer

XL bbq hamburger

XL hamburger van de bbq
Heerlijk recept voor een XL bbq hamburger! Een Turks brood, gekruid gehakt, cheddar cheese, ontbijtspek, tomaat/komkommer, sla en bbq saus.
Lees meer

Gevulde aardappels van de bbq

Gepofte 'lava potatoes' van de bbq

In dit recept laat ik je zien hoe je een heerlijk gerecht met gevulde aardappels op de barbecue maakt. Deze noem ik ‘lava potatoes’! Niet al te moeilijk maar wel erg lekker! Voor dit gerecht heb je een bbq met…

Lees meer