Oosterse Beenham met sinaasappelsaus van de bbq

Zoek je een heerlijk en makkelijk recept voor beenham van de bbq? Dan is dit recept voor Oosterse Beenham met sinaasappelsaus perfect!

Met de zelfgemaakte kruiden rub geef je de Beenham een heerlijke subtiele Oosterse smaak. En de combinatie met de sinaasappelsaus geeft de beenham een extra smaakdimensie.

Oosterse Beenham met sinaasappelsaus van de bbq
Oosterse Beenham met sinaasappelsaus van de bbq

Een heerlijk stuk vlees dat vrij simpel is te bereiden en wat praktisch iedereen lust? Zoek dan niet verder, dit recept voor een malse Oosterse Beenham met sinaasappelsaus van de bbq is wat je nodig hebt!

Beenham is vlees gesneden uit de bil van het varken, officieel heeft Beenham een stuk bot (been) erin. Maar het wordt tegenwoordig vaak verkocht zonder been, het is een prachtig stuk vlees wat van zichzelf erg smaakvol en sappig is!

Oosterse Beenham met sinaasappelsaus van de bbq

Recipe by Patrick
5.0 from 4 votes
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

1

hour 

30

minutes

Ingrediënten

  • 1 stuks Beenham (in dit geval 650 gram)

  • 1 eetlepel Paprikapoeder

  • 1 eetlepel Basterdsuiker

  • 1 theelepel Peper en (tafel)zout

  • 1 theelepel Five Spice kruiden

  • 1 theelepel Knoflookpoeder en uienpoeder

  • 2 eetlepels Chilisaus

  • 2 eetlepels Ketjap Manis

  • 1 eetlepel Ketchup

  • 3 Sinaasappels (175 tot 200 milliliter)

  • 1/2 theelepel Kaneel

  • 1 eetlepel Sojasaus

  • 2 eetlepel Honing

  • 3 eetlepels Allesbinder

VOORBereiding

  • Kerf de bovenkant van de beenham kruislings in zodat de kruiden er goed in kunnen trekken;
  • Vermeng het paprikapoeder, basterdsuiker, peper/zout, five spice, knoflook en uienpoeder;
  • Bestrooi de beenham rondom ruim met de rub en laat deze, ingepakt in keukenfolie, in de koelkast een nacht  intrekken;Kruislings ingesneden beenham
  • BEREIDING OP DE BARBECUE
  • Breng je barbecue naar een temperatuur van 175 graden (indirecte hitte);
  • Laat de beenham, met wat appel rookhout, garen tot een kerntemperatuur van 60 graden;
  • Is deze temperatuur bereikt, haal dan de beenham van de barbecue en smeer deze rondom in met een mix van de Chilisaus, Ketjap Manis, Ketchup en een eetlepel honing (vermeng en warm op in een pannetje);Oosterse beenham van de barbecue ingesmeerd met glaze
  • Leg de beenham terug op de barbecue en laat verder laten garen tot een kerntemperatuur van 65 graden;
  • SINAASAPPELSAUS
  • Verwarm in een pannetje het sap van de sinaasappels, Sojasaus, een eetlepel honing, kaneel en allesbinder tot een gladde saus en serveer warm bij de beenham (haal de saus evt door een zeef om het vruchtvlees te verwijderen).

Eet smakelijk! Is dit recept voor Oosterse Beenham met sinaasappelsaus van de bbq je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *