Gevulde varkenshaas van de barbecue

Simpel om te maken maar met geweldige smaken. Gevulde varkenshaas van de bbq, gevuld met roomkaas, basilicum en ingepakt met Parmaham steel je de show als pitmaster!

In dit gevulde varkenshaas van de bbq recept ga ik uit van twee stuks van ongeveer 300 gram per stuk. Meer dan genoeg om met drie personen van te genieten

Heerlijke gevulde varkenshaas van de barbecue met parmaham en roomkaas
Een smaaksensatie: Gevulde varkenshaas van de bbq recept

Vlees vlinderen

De varkenshaasjes gaan we eerst ‘vlinderen’. Vlinderen is een speciale manier van vlees snijden. Hierbij snij je het vlees in de lengte (niet helemaal) door zodat je het kunt openklappen als bij een boek. Je blijft het steeds verder insnijden tot je eindigt met een plat uitgeklapt stuk vlees. Deze techniek wordt veel gebruikt als je vlees gaat beleggen met ingrediënten en daarna oprolt, bijvoorbeeld bij een rollade.

Door het vlinderen van een stuk vlees vergroot je het oppervlak en kun je het beleggen voor bijvoorbeeld het maken van een rollade
Door het vlinderen van je varkenshaas kun je hem beleggen

Varkenshaas kruiden en beleggen

Bestrooi nu de gevlinderde varkenshaas met een mix van gelijke delen zout, peper en knoflookpoeder en een theelepel gerookt paprikapoeder. Daarop smeer je een mix van Boursain roomkaas en geraspte kaas, hierop een wat zongedroogde tomaatjes en een paar blaadjes verse Basilicum. Oprollen en inwikkelen in een paar plakjes Parmaham nog wat kruiden erover en een paar uur laten opstijven in de koelkast.

Varkenshaas met Coca Cola bbq saus

Breng nu de bbq naar 220 graden, zorg voor indirecte hitte, (ik heb gebruik gemaakt van de Yakiniku Compact Kamado) en plaats de varkenshaasjes op de barbecue. Laat ze nu rustig garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Smeer de varkenshaasjes daarna rondom in met bbq saus. Mijn favoriete zelfgemaakte bbq saus om je vlees mee in te smeren (ook wel Glaze genoemd) is Coca Cola smaak. Mix onderstaande ingrediënten in een pannetje en verhit op het vuur. Is het iets te dun, laat het dan wat verder inkoken tot je een stroperige consistentie bereikt.

Coca Cola glaze recept

Mix onderstaande ingrediënten in een pannetje en verhit op het vuur. Is het iets te dun, laat het dan wat verder inkoken tot je een stroperige consistentie bereikt.

  • 4 eetlepels bbq saus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 100 milliliter Coca Cola of Cherry Cola (geen licht of Zero)
  • Theelepel Chilivlokken (meer of minder afhankelijk van hoe pittig je het wilt).

Leg ze nu nog even terug op de barbecue (nog steeds indirect) tot ze een kerntemperatuur hebben van 60 graden. Haal de varkenshaas van de bbq en laat ze even een paar minuten rusten voor het aansnijden (anders loopt je vulling eruit).

Gevulde varkenshaas van de bbq recept

Gevulde varkenshaas van de bbq

Recipe by Patrick
5.0 from 1 vote
Servings

3

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

45

minutes

Ingrediënten

  • 2 300 gram Varkenshaas

  • 6 plakken Parmaham

  • blaadjes Verse Basilicum

  • 4 eetlepels Boursain roomkaas

  • 4 eetlepels Geraspte Emmentaler kaas

  • Zongedroogde tomaatjes

  • 4 eetlepels BBQ saus

  • 2 eetlepels Honing

  • 1 eetlepel Sojasaus

  • 2 eetlepels Bruine suiker

  • 1 theelepel Chillivlokken

  • Kruiden rub Gelijke delen zout, peper, knoflookpoeder en een theelepel gerookt paprikapoeder

VOORBereiding

  • Vlinder de varkenshaasjes zodat je een zo groot mogelijk oppervlak krijgt voor de kruiden en vulling. Hou een randje vrij met beleggen, anders duw je de vulling eruit bij het oprollen;ingrediënten gevulde varkenshaas van de bbq
  • Na het oprollen wikkel je de varkenshaas in met een paar plakken Parmaham. Zorg ervoor dat je de varkenshaas goed rondom inpakt, de Parmaham zorgt ervoor dat het vlees niet kan uitdrogen, en bestrooi met nog wat van de kruidenmix;Gevulde varkenshaas omwikkeld met Parmaham van de barbecue
  • BEREIDING
  • Breng je bbq naar 200/220 graden, indirecte hitte (eventueel kun je wat rookhout toevoegen voor extra smaak, niet teveel anders overheerst de rooksmaak);
  • Plaats de varkenshaasjes op het rooster, sluit het deksel en laat rustig garen tot een kerntemperatuur van 50 graden;
  • Smeer ze nu rondom in met de zelfgemaakte bbq saus en plaats ze terug op het rooster tot een kerntemperatuur van 60 graden;Gevulde varkenshaas op de bbq ingesmeerd met Coca Cola glaze
  • Haal de varkenshaasjes van de bbq en laat ze even rusten voor het aansnijden (anders loopt je vulling er direct uit.
Yakiniku Kamado recept, gevulde varkenshaas gevuld met roomkaas en omwikkeld met Parmaham
Gevulde varkenshaas van de Yakiniku Compact Kamado

Eet smakelijk! Is dit gevulde varkenshaas van de bbq recept je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *