In dit gevulde varkenshaas van de bbq recept ga ik uit van twee stuks van ongeveer 300 gram per stuk. Meer dan genoeg om met drie personen van te genieten
Vlees vlinderen
De varkenshaasjes gaan we eerst ‘vlinderen’. Vlinderen is een speciale manier van vlees snijden. Hierbij snij je het vlees in de lengte (niet helemaal) door zodat je het kunt openklappen als bij een boek. Je blijft het steeds verder insnijden tot je eindigt met een plat uitgeklapt stuk vlees. Deze techniek wordt veel gebruikt als je vlees gaat beleggen met ingrediënten en daarna oprolt, bijvoorbeeld bij een rollade.
Varkenshaas kruiden en beleggen
Bestrooi nu de gevlinderde varkenshaas met een mix van gelijke delen zout, peper en knoflookpoeder en een theelepel gerookt paprikapoeder. Daarop smeer je een mix van Boursain roomkaas en geraspte kaas, hierop een wat zongedroogde tomaatjes en een paar blaadjes verse Basilicum. Oprollen en inwikkelen in een paar plakjes Parmaham nog wat kruiden erover en een paar uur laten opstijven in de koelkast.
Varkenshaas met Coca Cola bbq saus
Breng nu de bbq naar 220 graden, zorg voor indirecte hitte, (ik heb gebruik gemaakt van de Yakiniku Compact Kamado) en plaats de varkenshaasjes op de barbecue. Laat ze nu rustig garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Smeer de varkenshaasjes daarna rondom in met bbq saus. Mijn favoriete zelfgemaakte bbq saus om je vlees mee in te smeren (ook wel Glaze genoemd) is Coca Cola smaak. Mix onderstaande ingrediënten in een pannetje en verhit op het vuur. Is het iets te dun, laat het dan wat verder inkoken tot je een stroperige consistentie bereikt.
Coca Cola glaze recept
Mix onderstaande ingrediënten in een pannetje en verhit op het vuur. Is het iets te dun, laat het dan wat verder inkoken tot je een stroperige consistentie bereikt.
- 4 eetlepels bbq saus
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 100 milliliter Coca Cola of Cherry Cola (geen licht of Zero)
- Theelepel Chilivlokken (meer of minder afhankelijk van hoe pittig je het wilt).
Leg ze nu nog even terug op de barbecue (nog steeds indirect) tot ze een kerntemperatuur hebben van 60 graden. Haal de varkenshaas van de bbq en laat ze even een paar minuten rusten voor het aansnijden (anders loopt je vulling eruit).
Gevulde varkenshaas van de bbq recept
Eet smakelijk! Is dit gevulde varkenshaas van de bbq recept je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.
Kijk ook op Instagram
Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq