Review: Ninja Woodfire Outdoor Pizza Oven & Smoker

De Ninja Woodfire Outdoor Pizza Oven & Smoker: een veelzijdige oven voor pizza's, grillen, bakken en roosteren mét een authentieke rooksmaak!

De Ninja Woodfire Outdoor Pizza Oven & Smoker is een veelzijdig apparaat dat, ondanks de naam, niet alleen pizza’s kan bakken, maar ook kan roken, braden en zelfs drogen. Hoewel de naam anders doet vermoeden werkt hij op elektriciteit. De toevoeging in de naam, Woodfire, komt van de mogelijkheid om via zogenaamde Pellets gemakkelijk een authentieke rooksmaak aan de bereidingen toe te voegen.

Ninja Woodfire Outdoor Pizza Oven
De Ninja Woodfire Outdoor Pizza Oven & Smoker

De Woodfire Outdoor Pizza Oven & Smoker wordt compleet geleverd met een braadslede, een pizzasteen en twee proefzakjes met Pellets.

Ninja Woodfire – Pellets

Wat hem zo uniek maakt is de combinatie van het bedieningsgemak van een conventionele oven met een authentieke houtvuur smaak. Dit wordt bereikt dankzij Pellets, dit zijn kleine korrels gemaakt van geperst hout, gebonden met een natuurlijk bindmiddel. Deze zijn vaak gemaakt van specifieke houtsoorten. Denk aan Appel, Eiken, Hickory, Kersen, Mesquite of een mix ervan. Deze geven de specifieke smaak van een echte houtvuur af. Deze Pellets worden ook gebruikt in Pellet smokers zoals de Traeger Ironwood of de Pit Boss 850 Pro Series.

Pellets in de Ninja Woodfire voor een authentieke houtvuur smaak
Pellets in de Ninja Woodfire voor een authentieke houtvuur smaak

Let er wel op dat je de juiste pellets gebruikt! Er zijn ook pellets voor houtkachels, maar hierin zijn vaak houtsoorten of zelfs afvalhout gebruikt die een nare smaak aan vlees geven en chemische bindmiddelen in zich hebben. Hoewel deze pellets goedkoper zijn is het gebruik ervan af te raden!

Looks en eerste indruk

De Ninja Woodfire heeft een opvallend ontwerp dat lijkt op een oven met een matte oranje/terracotta kleur. Dankzij het vierkante formaat past hij al snel op de meeste tuintafels zonder al teveel ruimte in te nemen. De combinatie met de Rvs deur en de matzwarte onderkant geven hem een robuuste uitstraling, alsof hij zegt “hier staat een kwaliteitsproduct“.

De binnenkant is helemaal van Rvs gemaakt en is na gebruik redelijk makkelijk schoon te maken. Er wordt een bodemrek meegeleverd (ook van Rvs) waar de pizzasteen en de braadslede inpassen. De deur is uitgevoerd met een fiberglas afsluiting en het hele apparaat is rondom uitstekend geïsoleerd zodat de buitenkant niet warm wordt (vanuit veiligheidsoogpunt wel zo prettig).

Uitvoering en afmetingen

 • Afmetingen: 45 x 38 x 54 centimeter (lxbxh)
 • Gewicht: 28 kilo
 • Pizzasteen – 32 x 32 centimeter (materiaal Cordieriet)
 • Braadslede – 30 x 30 centimeter
 • Maximale temperatuur – 370 graden
 • Minimale temperatuur – 40 graden
 • Elektrisch – 220/ 240 V
 • Vermogen – 2400 Watt
 • Snoerlengte: 180 cm

Bereidingen op de Ninja Woodfire

Er zijn diverse manieren van bereidingen mogelijk met de Ninja Woodfire Outdoor Pizza Oven & Smoker:

 • Droogoven (dehydrateren) om bijvoorbeeld je eigen Beef Jerky mee te maken;
 • Pizza’s maken, dankzij de maximale temperatuur van 370 °C én de pizzasteen maak je makkelijk zelfgemaakte pizza’s;
 • Bakken, het is een oven dus je kunt er ook van alles in maken van appeltaarten tot brood;
 • Smoker, dankzij de Woodfire optie kun je met pellets een rooksmaak aan je gerechten geven. Een authentieke houtsvuurmaak aan je pizza, vleesgerechten enz;
 • Grillen, je kunt met gemak grote stukken vlees grillen in combinatie met de braadslede en de WoodFire optie;
 • Warmhouder/opwarmen, simpel gerechten opwarmen of warm houden tot je klaar bent om aan tafel te gaan.

Conclusie Ninja Woodfire Outdoor Pizza Oven & Smoker

De Woodfire Outdoor Pizza Oven & Smoker is een uitstekende keuze voor diegenen die een veelzijdige oven willen die meer kan dan alleen pizza’s bakken. Hij is perfect om gezellig tijdens een feestje of gewoon op een zonnige dag in de tuin met vrienden pizza’s te bakken of gerechten bereiden. Hou je daarnaast wel van de authentieke houtvuur smaak maar heb je geen zin om je bezig te houden met vuur maken of houtskool ontsteken? Of heb je geen ruimte voor een barbecue smoker of grote Pizza Oven dan is de Ninja Outdoor Pizza Oven & Smoker perfect voor jou!

Er zijn wel een paar kleine punten, zo zitten er geen handgrepen aan om hem makkelijk te kunnen tillen. En hoewel het verplaatsen dankzij zijn gewicht niet heel lastig is zou dat wel handig zijn geweest. Daarnaast gaat de temperatuur van de Ninja Woodfire tot maximaal 370 graden, en dit is voor de meeste pizza’s ruim voldoende. Wil je echter Napolitaanse pizza bakken dan heb je temperaturen van 400 – 450 graden nodig en dat ga je niet halen met de Woodfire.

Op het moment van schrijven is de Ninja Woodfire Outdoor Pizza Oven te koop voor ongeveer € 400 via o.a. de website van www.ninjahome.nl.

Meer reviews

Kijk voor meer reviews op flameonbbq.nl/reviews én volg ook mijn Instagram: www.instagram.com/flame_on_bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *