Bbq aansteken met een One Minute Lighter

Een ideale oplossing: snel je bbq aansteken met een One Minute Lighter. Zeer snelle manier om je bbq aan te steken, zonder rook of rommel!

Een ideale oplossing: snel je bbq of kamado aansteken met een ‘One Minute Lighter’. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een zeer snelle manier om je bbq aan te steken, geen gerommel met aanmaakblokjes of wokkels. Simpelweg Plug & Play, het enige wat je nodig hebt (naast de Lighter) is een stopcontact!

Ideaal om snel je bbq aan te steken, de One Minute Lighter
Snel je bbq of kamado aansteken met een ‘One Minute Lighter’

Beschrijving One Minute Lighter

Er zijn meerdere fabrikanten met een One Minute Lighter in het assortiment, maar feitelijk werken ze allemaal hetzelfde en ze lijken erg veel op elkaar. Ik heb in dit artikel gebruik gemaakt van The Bastard One Minute Lighter, o.a. verkrijgbaar bij www.bol.com voor ongeveer €60:

  • Lengte ongeveer 50 centimeter;
  • Kunststof handvat met één knop;
  • Toorts van aluminium of metaal;
  • Snoerlengte 2 tot 3 meter
  • 2000 watt vermogen

Werking One Minute Lighter

De werking is net zo simpel als snel, er zit slechts 1 knop op een One Minute Lighter. Ingedrukt begint de ingebouwde ventilator te blazen en warmt het verwarmingselement razendsnel op. Laat je de knop los stopt alles.

One Minute Lighter, steek je bbq aan zonder rook of aanmaakblokjes
One Minute Lighter, steek je bbq aan zonder rook of aanmaakblokjes

Na het indrukken van de knop zet je de voorkant van de lighter op een stuk houtskool, na een seconde of 10 zul je al de eerste vonken zien verschijnen (houtskool warmt sneller op dan briketten). Je houdt de lighter nog steeds op zijn dezelfde plek, na ongeveer 30 seconden haal je de voorkant een centimeter of 5 terug zodat de ventilator het houtskool nog verder opwarmt.

Als je vlammen van je houtskool ziet komen ben je er bijna. Ik laat de lighter dan nog 10 tot 15 seconden blazen om verzekerd te zijn van een goede ontbranding. Thats it!

Als je de bbq gereed maakt voor een low & slow sessie ben je nu klaar. Ga je grillen op hogere temperaturen dan ontsteek ik het houtskool op nog 2 plaatsen om voldoende hitte te krijgen.

Voordelen One Minute Lighter

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van een One Minute Lighter. Als eerste uiteraard tijd. Voor het aansteken van je bbq ben je meestal tussen de 10 tot 20 minuten kwijt. De geclaimde 1 minuut is wat krap maar tussen de 1 tot 2 minuten is zeker te doen.

Tweede voordeel is de rookontwikkeling, tenminste het ontbreken ervan. Het is lastig om je houtskool zo te positioneren dat er genoeg lucht bij komt en er weinig rook ontstaan tijdens het opwarmen. Met een One Minute Lighter hoef je hier geen rekening mee te houden, ik heb nog nooit last van rook gehad bij het aansteken.

En laten we het gebruiksgemak niet vergeten, het is echt Plug & Play. Je stopt de stekker erin en je bent klaar om te starten! Is dit toch nog teveel ‘gedoe’, dan is een draadloze One Minute Lighter misschien iets voor je. Lees hier mijn review van de Boretti draadloze One Minute Lighter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *