Sparerib ‘Mcrib’ burger

Voor het bereiden van mijn versie van de MacDonalds McRib heb ik de Iberico spareribs drie uur ingepakt in aluminiumfolie laten garen om ze daarna nog een uurtje indirect op de bbq af te grillen

Deze keer eens geen standaard spareribs bereiding volgens de 3-2-1 methode. In dit recept mijn versie van de MacDonalds ‘McRib’ burger heb ik Iberico spareribs drie uur ingepakt in aluminiumfolie laten garen om ze daarna nog een uurtje indirect op de bbq af te grillen. De smaak was fantastisch en de ribben super mals!

Mijn versie van de Mac rib burger, Iberico spareribs met Coca Cola glaze op een vers brood.
Mijn recept voor de Sparerib ‘McRib’ burger

Sparerib ‘Mac rib’ burger

4 from 1 vote
Recipe by Patrick Course: Bbq receptenCuisine: AmerikaansDifficulty: Beginner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

4

hours 

Mijn versie van de iconische MacDonalds ‘McRib’ burger gemaakt met Iberico spareribs en Coca Cola marinade.

Ingrediënten

  • 2 Iberico spareribs

  • Angus & Oink Sweet Bones and Bacon rub

  • Botersla

  • 1 vleestomaat

  • 1 ui

  • 12 plakjes ontbijtspek

  • Blikje Coca Cola

  • Aioli

  • 1 ongesneden brood

  • Je favoriete bbq saus

  • Honing

  • Roomboter

VoorBereiding

  • Ontvlies de spareribs en bestrooi ze ruim met de Angus & Oink Sweet Bones and Bacon rub;
  • Pak de spareribs in en laat de rib een nachtje in de koelkast intrekken.
  • BEREIDING OP DE BBQ
  • Breng je bbq naar een temperatuur tussen de 120 en 150 graden indirect;
  • Leg iedere sparerib met de vleeszijde naar beneden op een stuk aluminiumfolie. Giet een flinke scheut Coca Cola eroverheen en leg er nog twee klontjes roomboter op. Pak de spareribs nu goed in met de folie zodat er geen stoom of vocht kan ontsnappen;
  • Leg de spareribs nu op de bbq (weer met de vleeszijde naar beneden), sluit het deksel en laat ze voor ongeveer 3 uur garen;
  • Je kunt nu de glaze voorbereiden, doe 6 eetlepels van je favoriete bbq saus, 3 eetlepels honing en een scheutje Coca Cola in een pan. Verwarm dit tot de glaze een smeerbare consistentie heeft;
  • Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een koekenpan en laat ze uitlekken op een bord met een stuk keukenpapier;
  • Haal na 3 uur de spareribs uit de folie en leg ze met de vleeszijde naar boven nog een uurtje op de bbq (voorzichtig anders vallen de botjes eruit). Nog steeds op dezelfde temperatuur indirect;
  • Smeer de spareribs om de 20 minuten in met de glaze;
    Coca Cola iberico spareribs
  • OPBOUWEN VAN DE MAC RIB BURGER
  • Snij het brood door over de lengte en smeer iedere zijde ruim in met aioli, en begin met het bouwen van de laagjes: de botersla, plakjes tomaat, uien ringen, de helft van het uitgebakken ontbijtspek
  • Haal de spareribs van de bbq en verwijder alle botjes en leg het vlees bovenop het ontbijtspek;
  • Eindig met de andere helft van het ontbijtspek en het restant van de glaze, en plaats als laatste de bovenkant van het brood er bovenop.
    Rib burger, sparerib burger, Macrib burger

Eet smakelijk! Is dit recept voor de MacDonalds ‘McRib’ burger je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.