In dit recept voor Flank Steak combineer ik het gemak van Sous Vide met de heerlijke smaak van de barbecue. Je wilt voor deze bereiding goede kwaliteit vlees gebruiken met een mooie vetmarmering. Ik heb gekozen voor ‘Australische Black Angus Flank Steak’ van runderen welke minimaal 120 dagen graanvoedering hebben gehad.

Flank Steak komt zoals de naam al aangeeft uit de flank, vlakbij de achterpoot van de koe. Het vlees heeft een mooie stevige structuur wat zich perfect leent voor ‘Low & slow’ bereiden. Flank steak is van zichzelf heerlijk smaakvol en heeft behalve wat zout en peper weinig nodig. Maar je kunt met een fris/zure saus, in dit recept Salsa Verde, de smaak nog meer omhoog halen!

Eet smakelijk! Is dit recept voor Sous Vide Flank Steak van de bbq je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.
Kijk ook op Instagram
Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq
Heb je de steak na het sous vide nog laten afkoelen? In de koelkast bijvoorbeeld voordat je hem de bbq op doet.
En heb je nog iets met het sap in de zak na de sous vide gedaan?
Je kunt hem laten afkoelen, dan duurt het alleen uiteraard langer voordat je op de gewenste kerntemperatuur bent. In dit recept heb ik de vleessappen niet gebruikt, in andere recepten gebruik ik het soms in de saus.