Shotgun Shells

Een nieuwe klassieker voor op de bbq 'Shotgun Shells'. Cannelonni pasta gevuld met gehakt en Mozzarella, omwikkeld met bacon en belegd met Cheddar!

Veel werk om te maken, maar je bent wel de ‘Grillmeister’ als je deze fantastisch smakende Shotgun Shells aan je gasten serveert!

Shotgun Shells van de kamado bbq
Shotgun Shells van de bbq

Het recept om de Shotgun Shells te maken is simpel maar het is wel een flinke klus. In het kort vul je de Cannelloni met gekruid gehakt, een Mozzarella bolletje in het midden gevolg door weer gekruid gehakt, bacon eromheen en aan het einde van de bereiding een plakje Cheddar kaas. Qua hoeveelheid hou ik ongeveer 4 á 5 Cannelloni per persoon aan.

Shotgun Shells

Shotgun Shells

Recipe by Patrick

Een nieuwe klassieker voor op de bbq ‘Shotgun Shells’. Cannelonni pasta gevuld met gehakt en Mozzarella, omwikkeld met bacon en belegd met Cheddar! De naam Shotgun Shells komt van het Engelse woord voor geweerpatronen, de Cannelonni heeft hier met de Cheddar kaas op de onderkant wel wat van weg.

4.7 from 6 votes
Servings

6

servings
Prep time

1

hour 

30

minutes
Cooking time

1

hour 

Ingrediënten

  • 1,5 kilo Gemengd gehakt

  • 35 stuks Cannelloni pasta

  • Gehaktkruiden, kijk onder ‘gehakt voor Shotgun Shells kruiden’

  • 1 bakje Champignons

  • 1 stuks Rode ui

  • 35 stuks Mini Mozzarella bolletjes

  • 4 pakjes Ontbijtspek of bacon

  • 3 pakjes Cheddar cheese

  • Hoe het gehakt voor Shotgun Shells kruiden
  • 2 stuks Eieren

  • 120 gram Paneermeel

  • 4 eetlepels Knoflookpoeder

  • 1/2 theelepel Zout

  • 2 theelepels Zwarte peper (gemalen)

  • 2 theelepels Oregano (gedroogd)

  • 2 theelepels Peterselie (gedroogd)

  • 150 milliliter Ketchup

Bereiding

  • Doe het gehakt in een grote kom en breng op smaak met de ingrediënten om het gehakt te kruiden ;
  • Snipper de ui en snij de champignons zeer fijn en voeg dit ook bij het gehakt;
  • Vul nu (voorzichtig) een Cannelloni kokertje voor de helft met gehakt. Pro-tip, gebruik een spuitzak om het gehakt in de kokertjes te krijgen, sneller en minder rotzooi;
  • Duw nu (nog steeds voorzichtig) een Mozzarella bolletje op het gehakt en vul daarna de rest van de Cannelloni af met gehakt;
  • Besmeer nu de Cannelloni rondom met bbq saus en wikkel het ontbijtspek om het kokertje zodat deze helemaal is bedekt;
  • Plaats als je alle Cannelloni hebt gevuld deze afgedekt in de koelkast, het vocht uit het gehakt en de bbq saus kunnen nu een nachtje in de pasta trekken zodat deze zacht kan worden voor bereiding op de bbq.
    bbq Shotgun Shells
  • BEREIDING OP DE BBQ
  • Steek de bbq aan en breng deze naar een temperatuur van 130/140 graden indirecte hitte. Je hebt hiervoor een bbq met deksel nodig;
  • Plaats de Shotgun Shells op het bbq rooster en sluit het deksel, laat ze met een blok (kersen) rookhout ongeveer een uurtje garen;
  • Als het gehakt een kerntemperatuur heeft van 65 graden smeer je de Cannelloni rondom in met bbq saus. Leg dan een half plakje Cheddar cheese op het onderste deel van het kokertje en laat ze liggen tot ze een temperatuur van 70 graden hebben bereikt.

Eet smakelijk! Is dit recept voor Shotgun Shells je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *