Shotgun Shells

Een nieuwe klassieker voor op de bbq 'Shotgun Shells'. Cannelonni pasta gevuld met gehakt en Mozzarella, omwikkeld met bacon en belegd met Cheddar!

Veel werk om te maken, maar je bent wel de ‘Grillmeister’ als je deze fantastisch smakende Shotgun Shells aan je gasten serveert!

Shotgun Shells van de kamado bbq
Shotgun Shells van de bbq

Het recept om de Shotgun Shells te maken is simpel maar het is wel een flinke klus. In het kort vul je de Cannelonni met gekruid gehakt, een Mozzarella bolletje in het midden gevolg door weer gekruid gehakt, bacon eromheen en aan het einde van de bereiding een plakje Cheddar kaas. Qua hoeveelheid houdt ik ongeveer 4 á 5 Cannelloni per persoon aan.

Shotgun Shells

4 from 4 votes
Recipe by Patrick
Servings

6

servings
Prep time

1

hour 

30

minutes
Cooking time

1

hour 

Een nieuwe klassieker voor op de bbq ‘Shotgun Shells’. Cannelonni pasta gevuld met gehakt en Mozzarella, omwikkeld met bacon en belegd met Cheddar! De naam Shotgun Shells komt van het Engelse woord voor geweerpatronen, de Cannelonni heeft hier met de Cheddar kaas op de onderkant wel wat van weg.

Ingrediënten

  • 1,5 kilo gemengd gehakt

  • 35 Cannelonni kokertjes

  • gehaktkruiden naar smaak

  • 1 bakje fijn gesneden champignons

  • 1 rode fijn gesnipperde ui

  • 35 mini Mozzarella bolletjes

  • 4 pakjes ontbijtspek of bacon

  • 2 pakjes Cheddar cheese

Bereiding

  • Doe het gehakt in een grote kom en breng op smaak met gehaktkruiden;
  • Snipper de ui en snij de champignons zeer fijn en voeg dit bij het gehakt;
  • Vul nu (voorzichtig) een Cannelloni kokertje voor de helft met gehakt. Pro-tip, gebruik een spuitzak om het gehakt in de kokertjes te krijgen, sneller en minder rotzooi;
  • Duw nu (nog steeds voorzichtig) een Mozzarella bolletje op het gehakt en vul daarna de Cannelloni af met gehakt;
  • Besmeer nu de Cannelloni met bbq saus en wikkel het ontbijtspek om het kokertje zodat deze helemaal is bedekt;
  • Plaats als je alle Cannelloni hebt gevuld deze afgedekt in de koelkast, het vocht uit het gehakt en de bbq saus kunnen nu in de pasta trekken zodat deze zacht kan worden voor bereiding op de bbq.
    bbq Shotgun Shells
  • BEREIDING OP DE BBQ
  • Steek de bbq aan en breng deze naar een temperatuur van 130/140 graden indirecte hitte. Je hebt hiervoor een bbq met deksel nodig;
  • Plaats de Cannelonni op het bbq rooster en sluit het deksel, laat ze met een stukje (kersen) rookhout ongeveer een uurtje garen;
  • Als het gehakt een kerntemperatuur heeft van 65 graden smeer je de Cannelloni rondom in met bbq saus, leg dan een half plakje Cheddar cheese op het onderste deel van het kokertje en laat ze liggen tot een ze 70 graden hebben bereikt.

Eet smakelijk! Is dit recept voor Shotgun Shells je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.