Pulled Pork van beenham

Geëxperimenteerd met een mooie beenham om Pulled Pork te maken.

In plaats van Procureur of Boston Butt om Pulled Pork te maken heb ik in dit recept een mooie beenham van 655 gram gebruikt. Ik was benieuwd of de beenham zich hier voor zou lenen. Conclusie: geslaagd!

Pulled Pork maar niet van Procureur of Boston Butt maar van beenham
Broodje ‘Pulled beenham’

Om Pulled Pork van beenham te maken moet, je net als bij de ‘echte’ Pulled Pork, wel de tijd nemen. Maar bereidingen van 9 tot 12 uur zul je hier niet nodig hebben, denk eerder aan een uurtje of 5.

Pulled Pork van beenham

0 from 0 votes
Recipe by Patrick
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

5

hours 

Een heerlijke variant op Pulled Pork, gemaakt met beenham!

Ingrediënten

  • Beenham

  • Pulled Pork kruiden (in dit recept Noskos Pulled Pork rub)

  • Appelsap

  • Appelazijn

  • Bbq saus

  • Ciabatta broodjes

  • Coleslaw (koolsalade)

VOORBereiding

  • Avond voor de bereiding de beenham rondom bestrooid met de Pulled Pork rub van Noskos
  • De beenham strak ingepakt in een paar lagen keukenfolie
  • Een mix gemaakt van 2 delen appelsap, 1 deel appelazijn en eetlepel van de rub. Hiermee de beenham op diverse plaatsen geïnjecteerd. Na het injecteren een nachtje in de koelkast leggen;
    Pulled Pork beenham injecteren
  • BEREIDING OP DE BBQ
  • Steek de bbq aan en breng deze naar een temperatuur van 120 graden indirecte hitte. Je hebt hiervoor een bbq met deksel nodig;
  • Zodra de temperatuur stabiel is voeg je een chunk rookhout toe (appel is perfect bij varken) en leg je de beenham met een kernthermometer op je rooster;
  • Rustig laten garen tot een kerntemperatuur van 70 graden, bij mij duurde dit met een beenham van 655 gram ruim 3 uur. Om het half uur heb ik de beenham lichtjes ingespoten met appelsap, spuit niet te veel per keer anders spray je de rub eraf;
  • Bij 70 graden de beenham eraf halen en rondom ruim insmeren met bbq saus en nog een uurtje terug leggen op de bbq;
  • Daarna de beenham strak ingepakt met aluminiumfolie en een flinke scheut appelsap. Terugleggen op de bbq totdat je een saté prikker er zonder weerstand in kunt duwen. Kerntemperatuur is hierbij niet zo belangrijk aangezien het bij ieder stuk vlees kan verschillen (bij mij was de beenham mals bij 92 graden);
  • Daarna de beenham naar binnen genomen en uitgepakt, de sappen opgevangen en vermengd met 3 eetlepels bbq saus en wederom een scheutje appelsap. Houdt dit mengsel warm, dit gaan we straks door de Pulled beenham mengen;
  • Pak de beenham nu in aluminiumfolie en een oude handdoek en laat een half uurtje rusten, de vleessappen kunnen zich nu weer verdelen;
    Pulled Pork van beenham, heerlijk met wat koolsla op een Ciabatta broodje
  • Nu ga je de beenham ‘pullen‘, pak twee vorken en trek de beenham recht op de vezels uit elkaar. Als laatste vermeng je het mengsel wat je warm hebt gehouden erdoor, en serveer met een laagje koolsla op een Ciabatta broodje.

Eet smakelijk! Is dit recept voor Pulled Pork van beenham je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.