Pork Wellington

Beef Wellington maar dan bereid met Varkenshaas ook wel bekend als Pork Wellington.

Een smaakvol gerecht wat zich perfect leent voor de kerst (maar natuurlijk ook op iedere andere dag) Pork Wellington! In deze variatie op de bekende Beef Wellington gebruik je een varkenshaas, verrassend lekker en simpel om te maken!

Pork Wellington, een variatie op Beef Wellington met Varkenshaas

Voor deze bereiding heb je een bbq met deksel nodig, ik heb een Kamado bbq van het merk Yakiniku gebruikt. Dankzij het materiaal is deze bbq zeer geschikt om als oven te gebruiken.

Pork Wellington

Pork Wellington

Recipe by Patrick

In dit recept gebruik je een varkenshaas om een variant op Beef Wellington te maken, verrassend lekker en simpel, Pork Wellington!

5.0 from 3 votes
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes met vergelijkbare afmeting

  • 400 gram kastanje champignons

  • 2 rode uien

  • 1 takje verse rozemarijn

  • 8 plakken parmaham

  • Bladerdeeg

  • 1 losgeklopt ei

Bereiding

  • Snipper de beide uien, champignons en het takje rozemarijn fijn;
  • Bak dit alles met een klein beetje olie glazig in een pan, laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Leg het mengsel vervolgens op een bord met keukenpapier weg om nog meer vocht te onttrekken;
  • Leg een stuk keukenfolie op een snijplank en leg hierop 4 plakken parmaham, verdeel het uien, champignons en rozemarijn mengsel erover;
    Pork Wellingtong bbq recept
  • BEREIDING OP DE BBQ
  • Breng de bbq naar 220 graden indirecte hitte;
  • Plaats als deze op temperatuur is een gietijzeren pan op het rooster en laat deze goed warm worden;
  • Bak nu beide varkenshaasjes 2 minuten per zijde aan, haal ze daarna van de bbq en laat ze afkoelen;Pork Wellington aanzetten op de bbq
  • Zodra ze zijn afgekoeld leg je 1 varkenshaas op de parmaham en rol deze erin;
  • Leg nu je bladerdeeg klaar en wikkel de in parmaham gerolde varkenshaas erin. Snij het overtollige bladerdeeg af en vouw de uiteinden van het bladerdeeg dicht (herhaal deze stappen voor de tweede varkenshaas;
  • Smeer nu de bovenzijde van de bladerdeeg pakketjes in met het losgeklopte ei voor een mooie glans en plaats ze op de bbq;
  • Monitor de kerntemperatuur, zodra deze 64 graden heeft bereikt kun je de Pork Wellington van je bbq halen. Laat even een paar minuten rusten voor ze aan te snijden!

Eet smakelijk! Is dit recept voor Pork Wellington je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *