Licor 43 kipsaté

Een heerlijke malse saté gemaakt van kippendijen, 24 uur gemarineerd in Licor 43 (Licor Cuarenta y Tres) voor een fantastische smaak!

Heerlijk malse saté van kippendijen gecombineerd met de fantastische smaak van Licor 43 (Licor Cuarenta y Tres). De zoete Spaanse likeur met de zeer herkenbare vanillesmaak combineert uitstekend in dit gerecht.

Licor 43 kipsaté

5 from 1 vote
Recipe by Patrick
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes

Een heerlijke saté gemaakt van kippendijen welke 24 uur is gemarineerd in Licor 43 (Licor Cuarenta y Tres).

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijen

  • zestig milliliter Licor 43

  • drie teentjes knoflook

  • anderhalve eetlepel uienpoeder

  • twee eetlepels bruine bastaardsuiker

Bereiding SATÉ

  • Snij de 800 gram kippendijen in stukken en doe deze in een kom
  • pers de knoflook uit en vermeng dit met de Licor 43, uienpoeder, bastaardsuiker, chilipoeder en de chilisaus door de kippendijen
  • doe de kippendijen en de marinade in een zip lock zak zodat de marinade goed rondom in kan trekken. Leg de zak op een bord of in een bakje een nacht in de koelkast
  • rijg de kippendijen aan de saté stokjes, gebruik je prikkers van hout/bamboe week deze dan eerst een uurtje in water om verbranden te voorkomen
    Licor 43 saté ingrediënten
  • BEREIDING BBQ
  • breng je bbq naar een temperatuur van ongeveer 170 graden en zorg ervoor dat je de saté indirect kunt bereiden. Als je dit niet doet verbrand de saté voordat deze gaar is
  • plaats de saté op de bbq en keer deze regelmatig tot ze een kerntemperatuur van 71 graden hebben bereikt. Strooi er als laatste nog wat sesamzaadjes over als garnering
    Licor 43 saté van de bbq

Eet smakelijk! Is dit recept voor Licor 43 saté je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.