Spareribs low en slow

Aziatische Ibberico spareribs low & slow via de 3-2-1 methode

In dit recept gaan we Aziatische Ibberico spareribs low & slow via de 3-2-1 methode bereiden. Je hebt hier voor nodig, een bbq met een deksel en een thermometer om de temperatuur in je bbq (op rooster hoogte) te meten. De hoeveelheden van de recepten zijn afgestemd op 4 spareribs.

Spareribs low & slow via 3-2-1 methode bereid
Aziatische spareribs 3-2-1 low & slow
Spareribs low & slow

Spareribs low & slow

Recipe by Patrick

Aziatische spareribs van de bbq, low & slow bereiding.

0.0 from 0 votes
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

10

hours 

Ingrediënten

  • 4 Iberico spareribs

  • INGREDIËNTEN VOOR DE STOOMMIX
  • 2 eetlepels roomboter
  • 200 ml appelsap
  • 200 ml appelcider
  • 3 eetlepels Ketjap Manis
  • INGREDIËNTEN VOOR DE GLAZE
  • 4 eetlepels Hoisinsaus

  • 4 eetlepels Ketjap Manis

  • 2 eetlepels honing

  • 2 eetlepels sesamzaad

VOORBereiding

  • Zorg dat je spareribs de avond voor je bereiding ontdooid zijn, maar nog wel koel, dit helpt bij het verwijderen van het vlies;
  • Om het vlies te verwijderen maak je met de achterkant van bijvoorbeeld een vork een stukje van het vlies voorzichtig los zodat je er een vingertop onder kunt krijgen. ‘Wriemel’ vervolgens met beleid je vinger verder onder het vlies terwijl je probeert het vlies heel te houden;
  • Heb je genoeg losgehaald pak dan een stuk keukenpapier en trek voorzichtig het vlies in zijn geheel van de spareribs. Geen zorgen, na paar keer oefenen gaat dit vrij makkelijk;
  • Pak vervolgens je favoriete bbq rub (persoonlijk ben ik fan van de kruiden van EldurApi) en bestrooi de ribben er royaal mee in;
  • Pak ze nu in aluminiumfolie in en laat de rub een nacht intrekken in de koelkast.
    Aziatische spareribs low & slowSpareribs ontvliesd en bestrooid met EldurApi Aziatische kruiden rub
  • BEREIDING 3-2-1
  • (3) Steek je bbq aan en stel de temperatuur op je bbq zo in dat deze stabiel op ongeveer 110 graden komt. We gaan de spareribs indirect bereiden wat betekent dat er geen hitte direct bij de ribben kan komen. Als de ribben op de bbq staan sluit je het deksel en laten we ze ongeveer 3 uur met rust. Controleer regelmatig de temperatuur.

    Ik heb de spareribs bereid op een Kamado bbq van het merk Yakiniku, hiermee is het zeer simpel om over een langere periode de temperatuur stabiel te houden en vlees blijft erg sappig. Maar met een normale bbq kun je ook prima spareribs maken, het vereist alleen wat meer inzet om de temperatuur stabiel te houden;
  • (2) Haal de spareribs van de bbq, leg iedere rib op een stuk aluminiumfolie en verdeel de stoommix gelijk. Vouw de folie zo dicht dat de stoommix er niet kan uitdruipen, en er geen stoom kan ontsnappen. Plaats de ingepakte spareribs terug op de bbq voor ongeveer 2 uur. Tijdens deze stap worden de ribben gestoomd en heerlijk mals, als je ervan houdt dat het vlees praktisch van de ribben valt speel dan met de tijd in deze stap, hoe langer hoe malser;
  • (1) Verwijder de folie van de spareribs en laat ze nog ongeveer 30 minuten op de bbq. Smeer de ribben vervolgens om de 10 minuten in met de glaze. In deze stap breng je extra smaak toe aan de ribben en krijgen ze weer iets van hun stevigheid terug.

Eet smakelijk! Is dit recept voor Spareribs low & slow je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *