Lava potatoes (gepofte aardappels)

Deze keer een heerlijk gerecht voor gepofte aardappels, ‘lava potatoes’! Niet al te moeilijk maar wel erg lekker! Voor dit gerecht heb je een bbq met deksel nodig en de mogelijk om direct en indirect te bbq-en.

Gepofte 'lava potatoes' gevuld met 2 soorten kaas, salami worst en omwikkeld met ontbijtspek en Tzatziki saus
Gepofte ‘lava potatoes’

Lava potatoes (gepofte aardappels)

4 from 1 vote
Recipe by Patrick
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

1

hour 

Een heerlijk recept voor gepofte aardappels (lava potatoes) van de bbq!

Ingrediënten voor de gepofte aardappels

  • 6 grote aardappels
  • 12 plakken ontbijtspek
  • Salami worst
  • Geraspte cheddar kaas
  • Geraspte 45+ kaas
  • (Grof zee)zout en peper
  • naar smaak

  • Olijfolie
  • Halfvolle melk

  • Je favoriete bbq saus

  • INGREDIËNTEN TZATZIKI
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • Halve komkommer
  • 4 tenen knoflook
  • Citroensap
  • Theelepel gedroogde munt

  • Theelepel gedroogde dille

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding Tzatziki saus

  • Schil de halve komkommer en rasp hem in grove slierten, vervolgens wil je zoveel mogelijk van het vocht verwijderen. Het makkelijkste gaat dit door de geraspte komkommer in een stuk stevig keukenpapier te doen en het geheel boven de wasbak uit te knijpen;
  • Giet daarna 300 gram Griekse yoghurt in een kom en knijp de 4 teentjes knoflook er bovenuit, voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe, de gedroogde dille en munt en de komkommer rasp en roer alles goed door;
  • Voeg zout en peper toe naar smaak;
  • De smaak van Tzatziki wordt intenser als hij even heeft gestaan, de avond van te voren zou perfect zijn.
    Gepofte aardappels gevuld met kaas, salami en omwikkeld met ontbijtspek
  • BEREIDING GEPOFTE AARDAPPELS
  • Verwijder eventuele restanten aarde of zand wat nog aan de aardappels zit onder de kraan;
  • Leg daarna iedere aardappel op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en wat zeezout, vouw daarna de folie goed dicht;
  • Ondertussen heb je de bbq voorbereid op indirecte bereiding met een temperatuur van ongeveer 200 graden. Plaats je ingepakte aardappels op het rooster en laat ze ongeveer 40 minuten liggen;
  • Hierna haal je ze van de bbq en ga je de temperatuur terugbrengen naar 170 graden directe hitte;
  • Terwijl de bbq afkoelt pak je de aardappelen uit en snij je een stukje van de onderkant zodat ze recht blijven staan en verwijder je ook de bovenkant zodat je ze kunt uithollen;
  • Als je ze hebt uitgehold maak je een gladde puree van de uitgeholde aardappel met wat van de halfvolle melk en breng je het op smaak met wat zout en peper;
  • Snij nu de salami worst in kleine stukjes en vermeng dit samen met de twee soorten geraspte kaas en de puree;
  • De puree doe je vervolgens weer terug in de holtes in de aardappels, strooi daarna nog wat van de jong belegen kaas bovenop en wikkel je twee plakken ontbijtspek om iedere aardappel;
  • Zet vervolgens de aardappels terug op de bbq totdat het spek mooi krokant is geworden, als laatste smeer je het spek nog in met de bbq saus en bij het presenteren aan tafel giet je de Tzatziki saus over de aardappelen welke je garneert met wat gesneden bosui.
    Gepofte aardappels op de Yakiniku Kamado

Eet smakelijk! Is dit recept voor Lava potatoes (gepofte aardappels), je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.