In dit recept maken we ‘Flat Iron Steak‘. Een heerlijk stuk vlees waarbij kwaliteit erg belangrijk is, haal dit bij voorkeur bij een specialist! Ik ben bij slagerij Rietveld uit Bodegraven langs geweest en kreeg naast adviezen en uitleg deze steak mee. Op boerderijen in Bodegraven en Boskoop fokken zij hun eigen runderen, het Rietveld rund, op de meest natuurlijke manier. De kalveren worden bijvoorbeeld opgevoed door hun eigen moeder en ze grazen zomers buiten op verschillende weilanden in en rondom Bodegraven. Zoals ze zelf zeggen “(H)eerlijk vlees van eigen boerderij; van kalf tot aan je bord!”
![Flat Iron Steak bereid met een Aziatische marinade en bestrooid met lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes](https://flameonbbq.nl/wp-content/uploads/2022/04/Flat_Iron_Steak.jpg)
Bij deze bereiding heb ik een stuk Flat Iron Steak gebruikt van 675 gram. Dit is meer dan genoeg voor 2-3 personen. Wist je dat dit eigenlijk een gesplitste stuk Sukade is? Na het verwijderen van de zeem blijft er een heerlijk stuk vlees over wat zich perfect leent om bijvoorbeeld ‘Reverse sear‘ op de bbq te bereiden.
![Flat Iron Steak voorzien van mooie 'marmering' van het vlees](https://flameonbbq.nl/wp-content/uploads/2022/04/Flat_Iron_Steak3.jpg)
Eet smakelijk! Is dit recept voor Flat Iron Steak je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.
![Flat Iron Steak met een Aziatische Marinade dun dwars op de draad getrancheerd met een Forged Sebra mes](https://flameonbbq.nl/wp-content/uploads/2022/04/Flat_Iron_Steak1.jpg)
Kijk ook op Instagram
Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq