In dit recept maken we ‘Flat Iron Steak‘. Een heerlijk stuk vlees waarbij kwaliteit erg belangrijk is, haal dit bij voorkeur bij een specialist! Ik ben bij slagerij Rietveld uit Bodegraven langs geweest en kreeg naast adviezen en uitleg deze steak mee. Op boerderijen in Bodegraven en Boskoop fokken zij hun eigen runderen, het Rietveld rund, op de meest natuurlijke manier. De kalveren worden bijvoorbeeld opgevoed door hun eigen moeder en ze grazen zomers buiten op verschillende weilanden in en rondom Bodegraven. Zoals ze zelf zeggen “(H)eerlijk vlees van eigen boerderij; van kalf tot aan je bord!”

Bij deze bereiding heb ik een stuk Flat Iron Steak gebruikt van 675 gram. Dit is meer dan genoeg voor 2-3 personen. Wist je dat dit eigenlijk een gesplitste stuk Sukade is? Na het verwijderen van de zeem blijft er een heerlijk stuk vlees over wat zich perfect leent om bijvoorbeeld ‘Reverse sear‘ op de bbq te bereiden.

Eet smakelijk! Is dit recept voor Flat Iron Steak je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram
Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq