Beste recept voor hamburgers van de bbq

Zoek niet verder, hier vindt je het beste recept voor hamburgers van de bbq

Ben je op zoek naar hét beste recept voor hamburgers van de bbq? Zoek dan niet verder, dit recept is simpel en is door iedereen van beginner tot expert te maken!

Broodje hamburger, beste recept voor een geweldige hamburger van de bbq

Simpel maar heerlijk!

Om de allerlekkerste hamburger van de barbecue te maken heb je niet veel nodig, rundergehakt, ijsbergsla, hamburger broodjes, cheddar kaas en de beste zelfgemaakte hamburger saus! Kleine tip, ik gebruik altijd deze broodjes van de Albert Heijn. Je kunt ze vinden op www.ah.nl.

Neem gewoon rundergehakt en vorm hier hamburgers van 125 gram per stuk van. Op ieder broodje gaan twee hamburgers. Het opbouwen van de broodjes is simpel, houdt hiervoor deze volgorde aan:
1. Besmeer de onderkant van een hamburgerbroodje met de saus;
2. Daarop ijsbergsla;
3. Dan een hamburger met (gesmolten) cheddar kaas;
4. Weer een met saus besmeerde onderkant van een hamburgerbroodje;
5. Dan een hamburger met (gesmolten) cheddar kaas;
7. Als laatste nog wat saus evt met wat fijngesneden witte ui naar smaak

Het beste bbq hamburger recept

Recipe by Patrick
4.8 from 10 votes
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

8

minutes

Iedere hamburger bestaat uit twee stuks gehakt (ongekruid rundergehakt) van 125 gram per stuk, 1 bovenkant en 2 onderkanten van een hamburger broodje. Hieronder het recept voor de allerlekkerste hamburger saus die je ooit zult proeven! Met deze hoeveelheden maak je genoeg saus voor 4-6 broodjes hamburger.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Mayonaise

  • 2 eetlepels Ketchup

  • 1 eetlepel Water

  • 1 theelepel Mosterd

  • 2 stuks Zeer fijngehakte augurken

  • 0,5 theelepel Knoflookpoeder

  • Grof zeezout naar smaak

  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de saus en laat minimaal twee uur in de koelkast. De smaak zal dan nog beter worden;
  • Vorm twee hamburgers van het rundergehakt van 125 gram per stuk en laat deze in de koelkast opstijven. Op deze manier vallen ze niet uit elkaar op de barbecue;
  • Breng je bbq naar 200/250 graden, directe hitte en laat een gietijzeren rooster gelijk mee opwarmen;
  • Leg de hamburgers op het rooster en strooi er wat versgemalen zeezout over, na 4 minuten keer je de hamburgers en bestrooi je ook deze kant met zeezout;
  • Na drie minuten leg je op iedere hamburger een plak cheddar kaas en sluit je het deksel zodat de kaas goed kan smelten;
  • Maak nu je hamburgers klaar voor serveren, bouw ze op de volgende manier op:
    1. Besmeer de onderkant van een hamburgerbroodje met de saus;
    2. Daarop ijsbergsla;
    3. Dan een hamburger met (gesmolten) cheddar kaas;
    4. Weer een met saus besmeerde onderkant van een hamburgerbroodje;
    5. Dan een hamburger met (gesmolten) cheddar kaas;
    6. Als laatste nog wat saus evt met wat fijngesneden witte ui naar smaak

Eet smakelijk! Is het beste recept voor hamburgers van de bbq je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *