Review: Blazaball

De Blazaball is bedoeld om je te helpen met het aansteken van je open haard of vuurkorf. Herbruikbaar en duurzaam dankzij gebruik van rvs.

Recentelijk kreeg ik een pakketje toegestuurd met de vraag of het interessant was om te testen. Hoewel ik meestal gebruik maar van een One minute lighter of wokkels sta ik altijd open voor wat nieuws. Na het openen vond ik twee half ronde ‘gaas-achtige’ ballen. Na wat onderzoek bleken deze in elkaar geschoven een soort van nestje te vormen, waar weer precies een (bijgeleverde) aanmaakwokkel inpast. Op deze pagina een review van deze ‘Blazaball’, doet het wat het belooft en is het de aanschafprijs waard?

De Blazaball bestaat uit twee rvs helften.
De Blazaball bestaat uit twee rvs delen welke in elkaar grijpen

Looks en eerste indruk

Bij het uitpakken zie je twee glanzende rvs ‘mandjes’ met een open gaas structuur. De open structuur zorgt ervoor dat de luchtstroom optimaal is en helpt om de brandstof goed en makkelijk te laten ontbranden. De Blazaball is netjes afgewerkt en met pijlen wordt aangegeven hoe de twee delen in elkaar moeten.

Uitvoering en afmetingen

De Blazaball is gemaakt van lichtgewicht rvs en heeft in elkaar gezet een diameter van bijna 10 centimeter. Er is genoeg ruimte voor een aanmaakwokkel of 1 of meerdere aanmaakblokjes.

De Blazaball een handig hulpmiddel voor het aansteken van je open haard of vuurkorf.
De Blazaball, hulpmiddel om je open haard of vuurkorf aan te steken

De Blazaball getest

De Blazaball is bedacht om je te helpen met het aansteken van je open haard of vuurkorf, het ontwerp zorgt ervoor dat er altijd genoeg zuurstof bij de brandstof kan komen wat weer rookontwikkeling voorkomt. Ik heb gebruik gemaakt van de (gratis) bijgeleverde aanmaak wokkels om de open haard aan te steken.

De Blazaball aansteken in de open haard
Blazaball aansteken in de open haard

Je draait een wokkel tegen de klok in helemaal uit elkaar legt dit in 1 helft van de Blazaball, draai nu de andere helft er op. Plaats de Blazaball op de bodem van de open haard en stapel je haardhout er omheen, aansteken en klaar!

Conclusie Blazaball

De Blazaball doet precies wat hij moet doen, snel en makkelijk je open haard aansteken. Je hoeft geen rekening te houden met de opbouw van het haardhout.

  • Blazaball vullen met brandstof;
  • In de open haard;
  • Aansteken;
  • Klaar.

Vooral voor de beginner is dit een handig hulpmiddel, snel en simpel in gebruik. Grootste voordeel naast het gemak is feit dat de Blazaball herbruikbaar is. Je kunt hem opnieuw en opnieuw blijven gebruiken, en dankzij het rvs materiaal doen een paar nachten in de vuurkorf buiten hem ook geen kwaad. Een leuk cadeau voor de beginner maar heb je al langer een open haard of ervaring met het aansteken ervan dan zal dit hulpmiddel weinig toevoegen.

Binnen een paar minuten brandt het haardhout dankzij de Blazaball

De Blazaball is op moment van schrijven te koop voor rond de € 20 te vinden bij diverse webshops via www.google.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *