Perfecte Coca Cola bbq spareribs

Geniet in maar 4 uurtjes van smakelijke sappige Coca Cola spareribs waar het vlees van het bot valt.

Spareribs, wie houdt er niet van? Maar dan wel zo mals en sappig dat ze bijna van het bot afvallen! In dit recept deel ik mijn methode om de perfecte Coca Cola bbq spareribs te maken, in slechts 4 uur!

Coca Cola spareribs van de barbecue, supermals en sappig in slechts 4 uur klaar!
Coca Cola spareribs van de barbecue, supermals en sappig
Perfecte Coca Cola bbq spareribs

Perfecte Coca Cola bbq spareribs

Recipe by Patrick

Vergeet de 3-2-1 methode om je spareribs te bereiden. Als je mijn recept volgt serveer je in slechts 4 uur de perfect malse Coca Cola spareribs van je barbecue.

5 from 6 votes
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

4

hours 

Ingrediënten

  • 2 stuks 2 Iberico spareribs

  • 2 blikjes 2 Coca Cola (regular)

  • 6 eetlepels 6 Angus & Oink Sweet Bones and Bacon rub

  • 3 eetlepels 3 Barbecuesaus

  • 3 eetlepels 3 Sojasaus

  • 3 eetlepels 3 Honing

  • 1 theelepel 1 Chili Vlokken

Bereiding

  • Verwijder de avond voor je bereiding van de spareribs eerst het vlies, als je ribben nog koud zijn (niet bevroren) gaat het verwijderen een stuk makkelijker;
  • Om het vlies te verwijderen maak je met de achterkant van bijvoorbeeld een vork een stukje van het vlies voorzichtig los zodat je er een vingertop onder kunt krijgen. ‘Wriemel’ vervolgens met beleid je vinger verder onder het vlies terwijl je probeert het vlies heel te houden;
  • Pak vervolgens een stuk keukenpapier en trek voorzichtig het vlies in zijn geheel van de spareribs;
  • Bestrooi nu beide kanten van de ribben royaal met je favoriete dry-rub, ik heb Angus & Oink Sweet Bones and Bacon gebruikt;
  • Leg de ribben nu afgedekt onder wat keukenfolie een nachtje in de koelkast zodat de rub goed in het vlees kan trekken;
  • BEREIDING OP DE BARBECUE
  • Maak van aluminiumfolie een bakje met opstaande randen, vouw ook de hoekjes goed dicht. Giet hier de helft van een blikje Coca Cola in (de andere helft gaat bij je andere sparerib);
  • Leg je sparerib met de bolle kant naar boven in je bakje, pak het geheel nu voorzichtig in een dubbele laag aluminiumfolie en vouw goed dicht zodat er niets uit kan lopen;
  • Breng ondertussen je barbecue naar 120 graden en zorg dat je de ingepakte spareribs indirect kunt plaatsen (er mag geen directe hitte van de houtskool bij de ribben komen);
  • Leg je ingepakte spareribs nu voor drie uur op de barbecue met het deksel erop en zorg ervoor dat de temperatuur stabiel blijft rond de 120 graden;
  • Na drie uur haal je de pakketjes van de barbecue en knip je een hoekje van de aluminiumfolie open, vang nu de vleessappen op in een pannetje, dit wordt de basis van de glaze waarmee we de spareribs gaan bestrijken;
  • Zet het pannetje met de opgevangen sappen op laag vuur, voeg nu de barbecuesaus, honing, sojasaus en chili vlokken naar smaak toe. Voeg als laatste Coca Cola toe totdat de glaze een stroperige consistentie heeft (is je glaze te dun, laat het dan even inkoken);
  • Leg nu de uitgepakte spareribs, voorzichtig want ze zijn supermals, terug op het rooster van de barbecue en laat ze 20 minuten liggen;
  • Smeer ze nu om de 15 minuten helemaal in met de glaze, na een uurtje zijn ze klaar!
Perfecte malse Coca Cola bbq spareribs
Perfecte malse Coca Cola bbq spareribs

Eet smakelijk! Is dit recept voor de perfecte Coca Cola bbq spareribs je bevallen? Kijk dan voor meer heerlijke bbq recepten op flameonbbq.nl/bbq-recepten.

Kijk ook op Instagram

Voor meer recepten en bereidingen kun je mij ook volgen op Instagram: Instagram.com/flame_on_bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *