Review: CookPerfect Wireless

Een review over de CookPerfect Wireless vleesthermometer, ik had er na diverse zoektochten op internet nog niet 1 gevonden. Dus daarom schrijf ik hem zelf maar!

Als liefhebber van mals, sappig en perfect gegaard vlees kun je niet zonder. Je hebt hem simpelweg nodig om te weten hoever je vlees is gegaard, of je al kunt starten met de volgende stap in je bereiding en of je nog even tijd hebt om met de visite te kletsen.

En helemaal als je grilt op een Kamado bbq, het schiet niet op als je iedere keer de deksel moet openen, want we weten “If your looking, you ain’t cooking!“.

CookPerfect Wireless draadloze bbq thermometer
CookPerfect Wireless vlees thermometer

Draadloos, met een draadje!?

Er zijn er heel veel ‘draadloze’ vleesthermometers, welke eigenlijk niet draadloos zijn. Ze zitten namelijk via een draadje vast aan een unit welke je buiten je BBQ plaatst. En sommige zijn zelfs via Bluetooth op je telefoon uit te lezen. Maar er zit nog steeds een draadje wat op je grill hangt, tussen je vilt zit, verschuift, knikt of dubbel gaat zitten.

Ik heb er zelf ook 1 gehad, van een bekend BBQ merk, en het ging mij steeds meer irriteren dat draadje, moet toch anders kunnen dacht ik.

CookPerfect Wireless

En toen kwam ik hem tegen, de ‘CookPerfect Wireless‘, een échte draadloze vleesthermometer! De pen welke je in je vlees prikt meet met 5 verschillende sensoren de temperatuur van je vlees én de luchttemperatuur binnen je bbq.

Vooral de combinatie van vleestemperatuur én tegelijkertijd de luchttemperatuur meten is ideaal. In het deksel van iedere Kamado bbq zit een temperatuur meter, maar deze geven alleen de temperatuur bovenin je bbq weer aangezien warme lucht omhoog stijgt. Je wilt juist de temperatuur op het rooster weten, dat is namelijk waar je vlees zich bevindt.

CookPerfect Wireless review

Op ‘papier’ klinkt de CookPerfect Wireless erg goed, helaas had het eerste model behoorlijk wat issues met het houden van de draadloze verbinding, en was ook de software in combinatie met de App niet in orde.

Dit is echter een compleet vernieuwd model, met een aangepaste App én met ‘Solid state accu technologie‘ wat neerkomt op keramische in plaats van de standaard gebruikte Lithium batterijen.

Het eerste wat op valt is dat het deel wat in je vlees gaat, een stuk dunner is als andere merken, maar 4,2 millimeter. Via 5 verschillende sensoren wordt de temperatuur gemeten, vier ervan meten in je vlees en één meet de warmte in je barbecue.

CookPerfect verbinden via Bluetooth en WiFi

De CookPerfect Wireless heeft WiFi én Bluetooth aan boord om verbinding te maken. Bluetooth wordt vaak gebruikt voor korte afstanden aangezien het bereik zeer beperkt is.

De WiFi verbinding geeft je in theorie onbeperkt bereik en geeft je zelfs de vrijheid om tussendoor bijvoorbeeld snel de vergeten boodschappen te halen. Je kunt dan op afstand de temperatuur in je bbq en de interne temperatuur van je vlees in de gaten houden. Je kunt in de app instellen dat je een melding ontvangt als de temperatuur buiten een vooraf aangeven bereik valt.

Ik heb de CookPerfect getest in een Kamado barbecue en een gas barbecue, de ontvangst is bij beide prima, het was mogelijk om in en rondom het huis te lopen en toch alles in de gaten te houden. Er zit ook een functie in de app welke een geschatte eindtijd aangeeft, hierbij heb ik wel mijn twijfels over de betrouwbaarheid. De eindtijd bleef bijvoorbeeld bij een Pulled Pork sessie maar oplopen en uiteindelijk scheelde de eindtijd maar liefst 3 uur met de eerder geschatte eindtijd. Nu heeft Pulled Pork de welbekende ‘Stall waardoor dit de software in de wat kan brengen, maar ik zou niet blind varen op deze schatting.

Conclusie

Ben je op zoek naar een echte draadloze thermometer welke de kerntemperatuur van je vlees kan meten én tegelijk de luchttemperatuur bijhoudt binnen je bbq dan is de CookPerfect zeker het overwegen waard.

De prijs van € 99 is zeker competitief en je krijgt Bluetooth en WiFi, daarnaast is de pen een heel stuk dunner vergeleken met die van de Meater+. Wat mij wel een paar keer is overkomen is dat de verbinding om onduidelijke redenen compleet wegviel. Na het herstarten van de App kwam de verbinding weer online, maar het ontvangen van een duidelijke foutmelding was prettig geweest.

Op het moment van schrijven is de CookPerfect via o.a. www.bol.com te verkrijgen voor € 119.

CookPerfect Wireless draadloze thermometer met Bluetooth en WiFi
CookPerfect Wireless draadloze thermometer met Bluetooth en WiFi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *