Review: CookPerfect Wireless

Een review over de CookPerfect Wireless vleesthermometer, ik had er na diverse zoektochten op internet nog niet 1 gevonden. Dus daarom schrijf ik hem zelf maar ;D

als liefhebber van mals, sappig en perfect gegaard vlees kun je niet zonder. Je hebt hem simpelweg nodig om te weten hoever je vlees is gegaard, of je al kunt starten met de volgende stap in je bereiding en of je nog even tijd hebt om met de visite te kletsen.

En helemaal als je grilt op een Kamado bbq, het schiet niet op als je iedere keer de deksel moet openen, want we weten ‘If your looking, you ain’t cooking’!

CookPerfect review
CookPerfect Wireless thermometer

Draadloos, met een draadje!?

Er zijn er heel veel ‘draadloze’ vleesthermometers, welke eigenlijk niet draadloos zijn. Ze zitten namelijk via een draadje vast aan een unit welke je buiten je BBQ plaatst. En sommige zijn zelfs via Bluetooth op je telefoon uit te lezen. Maar er zit nog steeds een draadje wat op je grill hangt, tussen je vilt zit, wat verschuift of dubbel gaat zitten.

Ik heb er zelf ook 1 gehad, van een bekend BBQ merk, en het ging mij steeds meer irriteren dat draadje, moet toch anders kunnen dacht ik.

CookPerfect Wireless

En toen kwam ik hem tegen, de ‘CookPerfect Wireless‘, een échte draadloze vleesthermometer, geniaal! Een dunne pen van maar 4,2mm dikte welke je in je vlees prikt, met 5 verschillende sensoren die de temperatuur van je vlees én de luchttemperatuur binnen je BBQ meten.

Vooral de combinatie van vleestemperatuur én tegelijkertijd de luchttemperatuur meten klinkt ideaal. In het deksel van iedere Kamado bbq zit een temperatuur meter, maar zelfs als je deze regelmatig ‘ijkt’ is die niet heel nauwkeurig ook vanwege de locatie (bovenin het deksel).

CookPerfect Wireless review

Op ‘papier’ klinkt de CookPerfect Wireless erg goed, ik heb contact gehad met de marketing afdeling van CookPerfect en ik hoop zo snel mogelijk een pre-productie exemplaar binnen te krijgen zodat ik hem alvast kan testen. Er waren nog wat problemen met de nieuwe solid state accu’s welke ze gebruiken, moet zeggen dat ze zeer open zijn over het ontwikkelproces en waar ze staan in de ontwikkeling dit geeft mij in ieder geval vertrouwen in het eindresultaat.

En zodra de uiteindelijk versie klaar is ga ik hem stevig aan de tand voelen en deel ik de resultaten van mijn CookPerfect Wireless review op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.